Zonguldak'ta 17 sanıklı FETÖ davası başladı

Güncelleme Tarihi:

Zonguldakta 17 sanıklı FETÖ davası başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 13:13

Zonguldak'ta 17 sanıklı FETÖ davası başladı

Haberin Devamı

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK'ta, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan, aralarında öğretmen, mali müşavir, emekli ve esnafın bulunduğu 16'sı tutuklu 17 sanığın yargılanmasına başlandı.
Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklar, 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırma veya görevini yapmasını engelleme' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Alaplı İlçesi'nde esnaflık yaptığını söyleyen tutuklu sanıklardan Ömer K., FETÖ ile bir bağlantısının bulunmadığını ileri sürdü. 12 yıl önce bir arkadaşının daveti üzerine ilçedeki bir evde yapılan sohbetlere katılmaya başladığını ifade eden Ömer K., şöyle konuştu:
"Ben hiçbir örgüte üye olmadım. 12 yıl önce sohbet toplantılarına davet edilince katılmaya başladım. Bu toplantılar evlerde olurdu. Fetullah Gülen kitapları okunması tavsiye edilirdi. 17 Aralık'tan sonra sohbetlere katılmadım. Kandil gecelerinde Fetullah Gülen kasetleri dinletilirdi. Kurban bağışı istenilirdi. Bank Asya hesabımı kredi çekmek için açmıştım. Dini duygularla cemaate girdim."
Ardından ifade veren 3 tutuklu sanıkta suçlamaları kabul etmeyerek örgütüne üye olmadıklarını söylediler. Ara verilen duruşmada diğer sanıklar da savunma yapacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!