Zonguldaklı kadın futbolcu Siirt'e transfer oldu

Güncelleme Tarihi:

Zonguldaklı kadın futbolcu Siirte transfer oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 10:24

Zonguldaklı kadın futbolcu Siirt'e transfer oldu

Haberin Devamı

Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK / SİİRT, (DHA) - TÜRKİYE Kadın Futbolu 3'üncü Lig, 8'inci Grupta mücadele eden Siirt Hasbey Futbol Kulübü, yılın transferini gerçekleştirdi. Ligde oynadığı 10 maçtan 8 galibiyet ile ayrılan Hasbeyspor takımı, 1'inci Lig Zonguldak Ereğli takımında oynayan ve bütün takımların peşinde olduğu Sevgi Aslan'ı yıllık 5 bin lira bedelle transfer etti. Hasbeyspor antrenörü Zeki Eren, "Sevgi'yi birçok takım istiyordu ancak biz bu transferi gerçekleştirdik. Sevgi kadın milli takımda da top oynamış bir arkadaşımız, bu sene inşallah şampiyon olacağız" diye konuştu.
Türkiye Kadınlar Futbol 3'üncü Lig, 8'inci Grupta mücadele eden Siirt Kadın Hasbeyspor takımı, 1'inci lig takımlarından Zonguldak Ereğli'den Sevgi Aslan'ı transfer etti. Oynadığı grupta 10 maçtan 8 galibiyet ile ayrılan Siirt Kadın Hasbey Spor takımı, bütün takımların peşinde olduğu orta saha oyuncusu 20 yaşındaki Sevgi Aslan'ı yıllık 5 bin lira ile transfer etti.
TAKIMA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK
Siirt Kadın Hasbeyspor antrenörü Zeki Eren, Sevgi'nin takıma önemli bir katkı sağlayacağına inandığını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Sevgi'yi birçok takım istiyordu. Ancak biz bu transferi gerçekleştirdik. Sevgi, kadın milli takımda da top aynamış bir arkadaşımız. Bu sene inşallah şampiyon olacağız. Şu ana kadar 10 maç oynadık, 8 galibiyetimiz var ve şuan ligde 2 durumundayız. İnşallah bu sene şampiyon olup play-off'a kalacağız. Tabi play-off'a kalmak kolay değildir. Ancak Siirt'te yetenekli kızların olması da bizleri son derece gururlandırdı. Fakat takımımızda birçok eksikliklerimiz bulunmaktadır. Sağ bek, sol bek, kaleci orta saha eksiğimiz bulunmaktadır. Halen transfer çalışmalarımız devam etmektedir."
BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ
Kadın futbolunda bir çok takımda top koşturduğunu ve Düzce'de Beden Eğitimi Öğretmenliği okuduğunu belirten Sevgi Aslan da, daha önce Amasya'da top koşturduğunu belirterek şunları söyledi:
"Düzce'ye gittiğimde ilk olarak Düzce Kadın Futbol takımında oynadım. Daha sonra Zonguldak Ereğli 1. Lig takımına transfer oldum. Ancak daha sonra Siirt Kadın takımından bana teklif geldi. Şu an Siirt kadın takımına transfer oldum ve inşallah bu sezon burada top koşturacağım. Benim için, hocalarım için, Siirt halkı için hayırlı olur. Bir çok takımda oynadım. Siirt'teki ilgi ve alakayı hiç bir yerde görmediğim için Siirt'i tercih ettim."
MAÇ BAŞINA PRİM DE ALACAK
Siirt Hasbey Futbol Kulübü, Sevgi ile yaptığı anlaşmaya göre yıllık 5 bin lira ücretin yanı sıra, maç başı prim verecek. Sevgi Aslan'ın, antreman ve müsabaka için Düzce'den Siirt'e geldiğinde kulüp tarafından ulaşım masrafları ve konaklama giderleri de karşılanacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!