Zonguldak’ta hava kirliliğine bisikletli tepki

Güncelleme Tarihi:

Zonguldak’ta hava kirliliğine bisikletli tepki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 19:12

Zonguldak’ta hava kirliliğine bisikletli tepki

Haberin Devamı

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK’ta, hava kirliliğine dikkat çekmek amacıyla 'Termik santral mi, ömür mü?' sloganı ile bisiklet turu düzenlendi.
TEMA Zonguldak İl Temsilciliği ve Zonguldak Doğa Kulübü işbirliğiyle düzenlenen bisiklet turuna katılanlar Valilik binası önündeki Şehitler Anıtı’nda toplandı. Etkinliğe katılan 15 bisikletli, Uzunmehmet Caddesi, Milli Egemenlik Caddesi, Kozlu sahilindeki alışveriş merkezi kavşağından dönerek Gazipaşa Caddesi’ni takiben yaklaşık 3 kilometre pedal çevirerek Kordonboyu’nda turu tamamladı. Kalabalık, hava kirliliğine dikkat çekmek için maske taktı.
TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan, Zonguldak havasının en kirli iller arasında olduğunu belirterek, "Bunda en büyük sebep kömürlü termik santraller. Çatalağzı ve Muslu'da 3'ü aktif, 1' nin inşaatı bitmek üzere 4 santral varken, üzerimize zehirli gazlar salmakta iken, 3 yeni santral daha inşa etmek üzer firmalar bakanlığa başvuruda bulundu. Temiz hava istiyorsak, toprağımızı, denizimizi ve insan sağlığını korumak istiyorsak durdurmak zorundayız. Bu etkinliği düzenlememizdeki amacımız 'Temiz hava ve termiksiz yaşam istiyoruz' talebimizi dile getirmek ve kamuoyunun dikkatini çekmektir" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!