Ziya Şengül: Yazık

Güncelleme Tarihi:

Ziya Şengül: Yazık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 1999 00:00

Ziya ŞENGÜL
Haberin Devamı

FENERBAHÇE nereden nereye geldi... Sezon başında iddialı bir kadro kurarak, şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu söyleyip, yaptığı transferlerle tüm medyanın gündemine oturmuştu. Şimdi bakıyoruz ki, bu oluşan Fenerbahçe kadrosu, beklenenin çok ötesinde kötü bir seyir içinde. Fenerbahçe takım olarak futbola küskün. İnancını yitirmiş, sadece bir 90 dakikayı doldurup, görevini yapmaya çalışan bir topluluk havasında. On pasın dokuzunu rakibe atan bir düşünce, hücumda çoğalamayan bir Fenerbahçe ve de rakibinden çok kolay çalım yiyen futbolcular. Fenerbahçe'ye kızmak, tenkit etmek bir yana, üzülmeye başladık. Hem de ne üzüntü biliyor musunuz? Seyircisini bir avuç topluluğa dönüştürecek kadar üzülmeye başladık.

ANCAK SİZ TOPARLARSINIZ

Beşiktaş'ın efsanevi futbolcusu, rahmetli Şükrü Gülesin, sağlığında şöyle bir laf ederdi: ‘‘Fenerbahçe'nin formasını tribünlere assanız, stat ağzına kadar dolar.’’ Şimdi aksine tribündeki kitlesel görüntüsü küçüldükçe küçülüp, asgariye düştü.

Fenerbahçe, Erzurumspor karşısında Boliç'in penaltı golüyle öne geçerken, gene de beklenen iyi futbolu sergileyemedi. Moldovan'ın attığı ikinci gol, Fenerbahçe'nin maçı kazanmasına yetse bile sarı lacivertli futbolculara söyleyeceğimiz bir tek sözümüz var: ‘‘Bu takımı ancak ve ancak sizler derleyip, toparlarsınız. Hırs ve inancınızı toplayıp, iyi futbola yönlenmeniz gerekir. Eğer siz Fenerbahçeli futbolcular olarak isterseniz, bunu başarabilirsiniz. Ayrıca başarmak zorundasınız. Yoksa şu ortaya konan futbolunuzla gelecek için fazla ümit vermiyorsunuz.'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!