Ziya Şengül: Sen rahat uyu Rıdvan!

Güncelleme Tarihi:

Ziya Şengül: Sen rahat uyu Rıdvan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 1999 00:00

Ziya ŞENGÜL
Haberin Devamı

Fenerbahçe'yi TSYD Kupası'nda ilk önce Beşiktaş, daha sonra da Galatasaray karşısında izleyen olduk. Henüz erken deyip, neticelere bakmaksızın görüşlerimizi belirttik. Fenerbahçe'nin henüz hazır olmadığını gözlerken, tek yetkili Rıdvan'ın uygulamalarındaki eksiklikleri ve de maçlar sonrasındaki beyanlarına da biraz takılıverdik.

Elbette Rıdvan iyi niyetli. En azından kendisi ve takımı için herkesten daha iyisini düşünecek.

Rıdvan'lı Fenerbahçe'nin iyi olmasını isteriz. Rıdvan'ın, Galatasaray maçından sonra, ‘‘Huzurlu ve rahat uyudum’’ sözleri kendini bağlar.

Kendileri huzur içinde olurken, ben şahsen pek huzurlu ve rahat değilim. Bizim kulübün sevecen ve fanatik Fenerbahçelileri hiç rahat olamadılar. Galatasaray maçı sonrasında Fenerbahçe Sosyal Tesisleri'ndeki görüntüler hiç de Rıdvan'la aynı fikirde olmadığı yönündeydi.

Canıyla, kanıyla üst derecede sağlıklı Fenerbahçeli bir kadreşimiz var ki, adı Birol, serzenişi tüyler ürpertici. Evlenme hazırlığında olmasını bile Fenerbahçe'nin şampiyonluğuna endekslemiş. ‘‘Fener şampiyon olmadan evlenmem’’ diyor. Arkasından da evde kalma kuşkusunun varlığından söz ediyor.

Şimdi sorarım sizlere, bu kardeşimizin Rıdvan gibi Galatasaray maçı sonrası rahat uyuduğunu söyleyebilir misiniz? Veya herhangi bir Fenerli yönetici, Rıdvan'ın rahatlığında olabilir mi? Yanlış hesaptan çabuk dön Rıdvan. Seni seviyor ve başarılarını da alkışlamak için sabırsızlıkla bekliyoruz.

TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALAMA

‘‘Moldovan, bu sezon 20 gol atar’’ beklentisindesin. İyi güzel de be kardeşim, bu adam sahada 20 olumlu adım bile atmıyor. Üstüne üstlük lig maçlarının ilk üçünde de yok. Oynatmadaki ısrarın hangi mantık ölçülerine uygun görülüyor, anlamış değilim. Boliç için ise, ben de seyredenler kadar ‘‘Ununu elemiş, eleğini asmış’’ diyorum. Sen ne dersen de. Taktik, motivasyon sözcüklerine itibar etmiyorsun. Bilemem, elbette sen bilirsin. Gene de iyi düşün derim.

Rüştü kaptan olmak istemedi, ısrarla kaptan yaptın. Şimdi bu sözünün ve kararının arkasında dur. Tükürdüğünü asla yalama.

Ama itibar etmediğin itibar kelimesini de Rüştü'nün üzerine kullan derim. Savunma anlayışı Fener takımının zafiyeti geldi bana. Hele ki buradan ileriye atılan anlamsız toplara ne demeli? Eğer Fenerbahçe savunmadan oyun kurmayı akılcı bir şekilde yapmazsa, orta sahadaki teknik kapasiteleri yüksek bildiğimiz Moshoeu ve Sergen ne yapsın?

Çare bulmak mutlaka sana düşer Rıdvan. Sen de bunu yaparsın.

Abdullah formsuz olabilir. Düzelir, en kısa zamanda da Fener'in iyilerinden olur. Ogün de hazır gibi. Bunların transferleri bana göre de en doğru karardır. Ogün'lü Fenerbahçe'nin savunması da düzelir. Oyun kurgusu da burada başlar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!