Zirveye Manchester City ambargosu

Güncelleme Tarihi:

Zirveye Manchester City ambargosu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2012 09:58

Premier Lig'in 22. haftasında lider Manchester City, sahasında ağırladığı Tottenham Hotspur'u 3-2 mağlup etti.

Bu sezon sahasında hiç puan kaybetmeyen Manchester City, ligin ilk yarısında deplasmanda 5-1 yendiği Tottenham Hotspur'u ağırladı.

Manchester ekibinde, Afrika Kupası'ndaki Toure kardeşlerin yanı sıra Kompany, cezası nedeniyle takımdaki yerini alamadı. Londra ekibine kiralanan Adebayor ise iki takım arasındaki anlaşma nedeniyle bu maçta forma giyemedi.

İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmanın 56. dakikasında Nasri ile öne geçen evsahibi takım, 59. dakikada Lescott ile farkı ikiye çıkardı. Bu golden bir dakika sonra Defoe ile farkı bire indiren Tottenham Hotspur, 65. dakikada Bale ile skora denge getirdi.

90+5 dakikada Balotelli'nin düşürülmesiyle Manchester City penaltı kazandı. Atışı kullanan İtalyan yıldız, takımına 3-2'lik galibiyeti getiren golü attı.
Gelecek hafta deplasmanda Everton ile karşılaşacak olan lider Manchester City, bu galibiyetin ardından puanını 54'e çıkardı.

Son şampiyon Manchester United, ligin ilk yarısında 8-2 yendiği Arsenal ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

İlk yarının son dakikasında Valencia ile öne geçen konuk ekip, soyunma odasına 1-0 önde gitti. Sakatlığı nedeniyle Thierry Henry'nin forma giymediği maçta Arsenal, 71. dakikada Robin van Persie ile eşitliği yakaladı.

Manchester ekibinde Welbeck, 81. dakikada takımını 2-1 öne geçiren golü attı ve Kırmızı Şeytanlar, ligdeki sekizinci deplasman galibiyetini kazandı.

Son iki haftayı bir puanla kapatan Liverpool, Bolton Wanderers deplasmanından 3-1 mağlup döndü. Evsahibi takıma galibiyeti getiren golleri Davies, Reo-Coker ve Steinsson atarken, “Kırmızılar”ın tek golünü Bellamy kaydetti.

Haftanın tek golsüz maçında Chelsea, deplasmanda Norwich City ile karşılaştı. Maviler, ligdeki beşinci beraberliğini aldı ve puanını 41 yaptı.

Haftanın en gollü maçında ise Fulham, sahasında Newcastle United'ı 5-2 yendi. 16 dakika içinde 4 gol atan Fulham'da Dempsey “hat-trick” yaptı.

Haftanın diğer maçlarında alınan sonuçlar şöyle:
Everton-Blackburn Rovers : 1-1
Queens Park Rangers-Wigan Athletic : 3-1
Stoke City-West Bromwich Albion : 1-2
Sunderland-Swansea City : 2-0
Wolverhampton Wanderers-Aston Villa : 2-3

Gol Krallığı

Gol krallığı yarışında Arsenal'ın Hollandalı yıldızı Robin van Persie, 19 golle ilk sırada yer alıyor.

Bu futbolcuyu 15 golle Demba Ba (Newcastle United), 14 golle Sergio Agüero (Manchester City), 13 golle Wayne Rooney (Manchester United), 12 golle Yakubu Aiyegbeni (Blackburn Rovers) ve 11 golle Edin Dzeko (Manchester City) izliyor.

Gelecek Hafta

31 Ocak Salı: Swansea-Chelsea, Tottenham-Wigan, Wolverhampton-Liverpool, Everton-Manchester City, Manchester United-Stoke,
1 Şubat Çarşamba: Aston Villa-QPR, Blackburn-Newcastle, Bolton-Arsenal, Fulham-West Bromwich, Sunderland-Norwich.

Zirveye Manchester City ambargosu
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!