Zirveye güçlü adım

Güncelleme Tarihi:

Zirveye güçlü adım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2018 15:34

Sarı-lacivertliler, ligin ikinci yarısında ilk galibiyetini alırken, ikinci sıraya çıktı. Teknik Direktör İsmail Kartal, final paslarında dikkatli olamadıkları için farkı açamadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Spor Toto Birinci Futbol Ligi’nin ilk yarısını lider tamamlayan ancak ikinci yarıda çıktığı ilk 3 maçta 2 beraberlik ve bir yenilgi alıp, koltuğu kaptıran Ankaragücü, 21. haftada ayağına kadar gelen fırsatı tepmedi. Haftaya lider giren Ümraniyespor ile ikinci sırada başlayan Çaykur Rizespor’un rakiplerine yenilmeleri sonucu büyük bir avantaj yakalayan sarı-lacivertliler, Balıkesir Baltokspor’u 3-1 yenip, kritik bir 3 puan aldı. Ligin ikinci yarısında ilk kez kazanan Başkent ekibi, Çaykur Rizespor’u geride bırakıp, ikinci sıraya çıkarken, Ümraniyespor ile arasındaki puan farkını da 2’ye düşürdü.

ÖNEMLİ BİR DEPLASMANDA KAZANDIK

Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, önemli bir deplasmanda galip geldiklerini belirtip, şöyle konuştu:
“Balıkesirspor takımı çok rahat oynuyor. Önde olmaları veya geri düşmeleri fark etmiyor. Futbol oynamaya çalışan iyi bir takım. Biz de bunun bilinci ile hafta başından çalışmalarımızı yaptık. İkinci bölgede ve zaman zaman birinci bölgede, rakibimizin üzerimize gelmesini bekledik. Arkada boşluklar vereceklerini biliyorduk. Bu boşlukları iyi değerlendirdik ve buradan 1 gol bulduk. Duran toptan attığımız 2 golle maçı kazandık. İkinci yarı, final paslarında biraz daha dikkatli olsaydık 2 gol daha atabilirdik. Rakibimizin de önemli pozisyonları var. Sonuçta önemli bir deplasmanda 3 puan aldık. Bizi burada destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Balıkesirspor’a da bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum.”

Haberin Devamı

MAÇ SAATİNİN DEĞİŞİMİ İSTENECEK

Ankaragücü Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner, önlerinde zorlu bir maç trafiği olduğunu belirtti. Yiğiner, 22. haftada, Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynayacakları Çaykur Rizespor maçının Cuma günü saat 18.00’de başlayacağını belirtip, şunları söyledi:
“Önümüzde kritik bir süreç var. Zirve yolundaki en önemli rakiplerimizden biriyle oynayacağız. Maçın başlaması saatinin 18:00’e konması bizim için iyi olmadı. Bununla ilgili gerekli girişimlere başlayacağız. Maçın başlama saatinin 20.00’ye alınması için müracaatımızı yapacağız. İstediğimiz gibi olursa, stadın komple dolacağını tahmin ediyorum. Bu önemli maçta 12. adamımızın tribünde olması bizim için çok önemli.”

Haberin Devamı

MEHMETÇİK'E DESTEK

Ankaragücü futbolcuları, 3-1 kazandıkları Balıkesir Baltok maçı sonrası, soyunma odasında galibiyet coşkusu yaşarken, Başkan Mehmet Yiğiner de soyunma odasına gelerek oyuncu ve teknik heyeti kutladı. Sarı-lacivertliler daha sonra toplu olarak asker selamı ile Afrin’deki harekata katılan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına destek verdi. Ankaragücü taraftarı, maçta takımı yalnız bırakmazken, tribünde kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!