Zirveye elveda

İLK 6 dakika içinde 2-0 avantaj yakalamak, çok inandırıcı gelmemişti Trabzonspor’a...

38. saniyede Gökhan’ın pas hatasına Gökhan ve İbrahim Toraman’ın ortak hata katkısıyla 1-0 öne geçen Trabzonspor, Yatara’nın maç boyu yaptığı tek olumlu hareketiyle 6. dakikada 2-0’ı yakaladı.

Şok oldu Beşiktaş... Ve anlaşılmaz biçimde Trabzonspor. 4 forvet özellikli oyuncuyla, fark geleceğini zannedenler yanıldı. Bordo mavili oyuncular da maçın böyle biteceği yanılgısına düştü. İşin doğrusu, Trabzonspor kendi solbeki Celalettin’i bir türlü tutamadı. Yattara’yı kaçıramadı, Umut’u kullanamadı, Gökdeniz’e yol açamadı...

Kısacası, bu sezon birçok maçta olduğu gibi ne yaptığını bilemedi.

Rövanşı aldı

Sonra Celalettin nedenli iki hatadan 2-2’ye geldi skor. İlkinde baktı, ikincisinde Delgado’ya çaktı ve beraberlik kaçınılmaz oldu. Ve bu haliyle, tam 77 dakika sahada kaldı Celalettin.

İkinci yarıda attığı gol ile takımını öne geçiren Bobo, Rüştü’nün "ceza alanı dışında ellemediği top nedeniyle" o haksız kırmızı kartı görünce 78. dakikadan itibaren kaleci oynadı. Rakibi 10 kişi kalıp, kaleye santrfor geçince, panik yapan Trabzonspor, Ceyhun, Umut, Gökdeniz ve Ergin ile yakaladığı pozisyonları gol yapamayınca teslim oldu.

Kazanmayı daha çok isteyen, bunun için elinden gelen her şeyi yapan Beşiktaş kazanırken, geçen sezonun rövanşını Karadeniz ekibinden aynı şekilde alıyordu. Trabzon da zirveye ’elveda’ diyordu.
Yazarın Tüm Yazıları