Zirvede zor tango

Güncelleme Tarihi:

Zirvede zor tango
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

G.Saray ve Beşiktaş ‘ERKEN FİNAL’e çıkıyor

76 yıllık ezeli rekabette 300. sınavlarını verecek olan Kartal ile Cimbom'un İnönü Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak mücadelesinde nefesler kesilecek. Galatasaray kazanırsa şampiyonluğunu büyük ölçüde garantileyecek. Beşiktaş'ın galibiyeti halinde ise puan farkı 3'e inecek.

Kartal’a 3 puan şart

Bu heyecana can dayanmaz... Lider G.Saray ile takipçisi Beşiktaş, ligde şampiyonluk düğümünü çözecek derbi maçta bu akşam karşı karşıya geliyor. Üst üste 12 maç kazanıp müthiş bir performans sergileyen Beşiktaş, ezeli rakibini yenerse hem kendisine ait 13 maçlık galibiyet serisini egale etmiş olacak, hem de aradaki puan farkını 3'e indirip, şampiyonluk yarışında iddiasını daha da artıracak.

CİMBOM AVANTAJLI

Beşiktaş'a 6 puan ve artı 8'lik bir averaj üstünlüğü bulunan Cimbom, bu akşamki maçtan galip ayrılırsa puan farkını 9'a çıkartıp işi büyük ölçüde bitirecek. BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı Oğuz Sarvan yönetecek. Siyah beyazlı takımda Münch cezalı, Schaefer sakat. G.Saray'da ise sakat olan Ümit'in dışında eksik bulunmuyor.

Oğuz Sarvan siftah yapacak

EN kıdemli hakemimiz olan Oğuz Sarvan, 17 yıllık 1. Lig kariyerinde ilk kez bir Beşiktaş-G.Saray maçında düdük çalacak. Sarvan, şimdiye adar Beşiktaş'ın 30, G.Saray'ın ise 32 lig maçını yönetti. En farklı skorlar

BEŞİKTAŞ ile G.Saray arasındaki en

farklı skor, 30 Haziran 1940'da yapılan Milli Küme maçında elde edildi. Bu maçta G.Saray, Beşiktaş'ı 9-2 yenme başarısını gösterdi. Beşiktaş ise ezeli rakibi karşısındaki en farklı galibiyetlerini 18 Mart 1933 ve 29 Aralık 1940'da 5-0'lık skorlarla elde etti.

Beşiktaşlılara 30 bin bayrak

BEŞİKTAŞLI taraftarlar, bugünkü maçta İnönü Stadı'nı siyah beyazlı bayraklarla donatacak. Grup Siyah Beyaz'ın, maç öncesinde stada gelecek taraftarlara 30 bin adet küçük, 40 adet de büyük Beşiktaş bayrağı dağıtacağı, ayrıca 30 bin adet de siyah-beyaz renklerden oluşan tişört vereceği bildirildi. Maçtan önce ünlü sanatçılar da konser verecek.

Derbinin golcüleri

EZELİ rekabette ‘‘Baba Hakkı’’ lakaplı Hakkı Yeten 29 golle en golcü futbolcu unvanını elinde bulundururken, yine Beşiktaşlı Şeref Görkey, 26 golle ikinci sırada yer alıyor. G.Saraylı Gündüz Kılıç ise 21 golle Beşiktaş'a en fazla gol atan sarı kırmızılı futbolcu.

Ezeli rekabette 300. randevu

22 Ağustos 1924'te Taksim Stadı'nda Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan ezeli rekabette, G.Saray'ın üstünlüğü var. Sarı kırmızılılar daha önce oynanan 299 maçın 104'ünü kazanmayı başarırken, 95 maçta sahadan yenik ayrıldı. 100 maçta ise eşitlik bozulmadı. 76 yıllık ezeli rekabette sarı kırmızılıların attığı 427 gole, siyah beyazlılar

406 golle karşılık verdi.

Lig’de de Aslan

EZELİ rakipler, 41 yıllık geçmişi bulunan Türkiye Birinci Futbol Ligi'nde bugüne kadar 81 kez karşı karşıya geldi. G.Saray, genel maçlardaki üstünlüğünü, lige de taşıyarak, rakibine galibiyetlerde 27-21 üstünlük sağlamasına rağmen, gollerde Beşiktaş 90-87 önde. 33 maçta ise eşitlik bozulmadı.

Fatih Terim’in 131. lig sınavı

DÖRT sezondur G.Saray'ın başında bulunan ve sarı kırmızılı takımı başarıdan başarıya koşturan Fatih Terim, bugün 131. Lig sınavını veriyor. Cimbom'lu Terim 130 maçta 93 galibiyet, 26 beraberlik, 11 yenilgi ile müthiş bir performans çizdi. G.Saray bu dönemde 326 gol atarken, kalesinde yalnızca 120 gol gördü.

Kartal, Cimbom'u uzaktan vuracak

BEŞİKTAŞ, G.Saray'ı uzaktan vurmayı planlıyor. Futbolcularıyla bir toplantı yapan Briegel, ‘‘Sizden G.Saray'ı yenmenizi bekliyorum’’ dedi. Tayfur, Mehmet ve Ayhan'ın defansla forvet arasında köprü görevi görmelerini isteyen Alman hoca, Ertuğrul, Ahmet ve Nihat'a da kaleyi gördükleri anda şut atmaları konusunda talimat verdi.

Galatasaray’da Popescu oynuyor

G.SARAY Teknik Direktörü Terim, futbolcularını Beşiktaş derbisine motive etmeye çalışıyor. Terim, futbolcularına ‘‘Leeds maçını unutup, Beşiktaş'ı düşünün’’ dedi. Sakatlığı geçen Popescu'nun Beşiktaş'a karşı forma giyeceği açıklanırken, düz koşulara başlayan Ümit'in bugünkü maçta takımdaki yerini alamacağı belirtildi.

Briegel derbi fakiri

BEŞİKTAŞ, şampiyonluk hesapları yaparken, teknik direktör Hans Peter Briegel yönetiminde yaptığı derbi maçlarda başarısız bir grafik sergiliyor. Alman teknik adam yönetiminde yaptığı, 2'si TSYD Kupası, 4'ü de lig olmak üzere toplam 6 derbi maçta 3 yenilgi, 2 beraberlik alan siyah beyazlılar, yalnızca 1 maçta Trabzonspor'u yenebildi. Bu maçlarda 4 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü.

Derbiyi Sarvan yönetecek

BEŞİKTAŞ ile G.Saray arasında oynanacak derbi maçını Oğuz Sarvan yönetecek. Sarvan'ın yardımcıları ise Turgay Güdü ve Aykut Gümülü. Diğer maçların hakemleri ise şöyle: Kocaeli-Trabzon: Bülent Uzun, Altay-G.Antep: Metin Tokat, G.Birliği-Antalya: Serdar Çakır, Denizli-Adana: Levent Yardımcı, Erzurum-Bursa: Çetin Sarıgül, Van-A.Gücü: İsmet Arzuman, Samsun-İstanbul: Serdar Tatlı, F.Bahçe-Göztepe: Zafer Önder İpek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!