Zirvede ses yok:0-0

Güncelleme Tarihi:

Zirvede ses yok:0-0
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Devlerin mücadelesinde gerilim düzeyi yüksek ancak futbol kalitesi düşüktü. Taraftarının da desteğiyle rakibe büyük baskı kuran bordo mavililer çok önemli pozisyonlar buldu. Ancak kalesinde devleşen Rüştü gole izin vermedi.

Tıklım tıklım dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmada, Trabzonspor, seyircisinin de desteğini alarak rakibinden liderliği devralmak istiyordu. İlk yarısı düşük tempoda oynanan karşılaşmanın ikinci bölümünde oyun biraz hareketlendi. F.Bahçe kalesini abluka altına alan Trabzonspor ataklarında kaleci Rüştü ve defans gole izin vermedi ve mücadele başladığı gibi sona erdi.

Ligde nefes nefese şampiyonluk mücadelesi veren ve puan cetvelinin ilk iki sırasında averajla oturan Fenerbahçe ile Trabzonspor, Avni Aker Stadı'nda zorlu bir 90 dakikanın sonunda sahadan 1'er puanla ayrıldı.

Ligin 5. haftasında liderliği rakibine devreden Trabzonspor, emaneti geri almak istiyordu, ancak olmadı.

Akıllı bir taktik uygulayan ve kontratakla gol arayan Fenerbahçe'de kaptan Rüştü ile İlker adeta devleşti ve bordo mavili ataklara imkan vermedi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Trabzonspor'du. Başlama düdüğü ile birlikte rakibinin üzerine yüklenen bordo mavililer, ilk tehlikeli atağı 7. dakikada geliştirdi. Bu dakikada Hami'nin ortaladığı top Rüştü'yü aştı. Rada'dan önce Faruk kafayla topu çıkardı ve kalesini bir golden kurtardı.

14. dakikada Tayfun'un pasıyla İlker buluştu, önünü boşalttı. Kaleci ile karşı karşıya topa yavaş vurunca Nihat topa iki hamlede sahip oldu.

17. dakikada Trabzonspor'un kazandığı korner atışını Abdullah kazandı. Osman kafasıyla kale sahasına doldurdu. Tolunay tamamladı. Ancak İlker kale çizgisinden meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

22. dakikada Trabzonspor önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Savunmadan çaldığı topla Hami ceza alanına girdi. Çok sert vurdu. Rüştü mükemmel çıkardı. Boşta kalan topu Orhan kale yerine auta gönderdi.

38. dakikada Abdullah'a yapılan faulden kazanılan serbest atışı Hami kullandı. Hami 30 metreden mükemmel bir plase yaptı. Rüştü sol alt köşeden topa sahip oldu. İlk yarı golsüz sona erdi.

48. dakikada Trabzon'un kazandığı frikik atışını Hami kullandı. Sert vurdu, Rüştü sol alt köşeden topa sahip oldu.

79. dakikada Osman'ın kavisli ortasına Orhan altıpasta kafayı vurdu. Rüştü nefis bir plonjonla topa sahip oldu.

82. dakikada Camarauli- Hami verkaçında topla son buluşan Orhan oldu. Bu futbolcunun karşı karşıya vuruşu yavaş olunca, Rüştü topa rahat sahip oldu. Ve bu zorlu mücadele başladığı gibi golsüz sona erdi.

STAT: Avni Aker

HAKEMLER: İbrahim Aksoy (*), Münir Takbak (*), Akif Uğurdur (*)

TRABZONSPOR: Nihat (**)- Osman (***), Ogün (**), Rada (***), Abdullah (***)- Tolunay (**), Hüseyin (**) (Dk.46 Ünal **), Selahattin (**), Orhan (**)- Hami (**), Vugrinec (**) (Dk.74 Camarauli **)

YEDEKLER: Ahmet, Okan, İskender, Erdal, Dilaver

FENERBAHÇE: Rüştü (****)- İlker (****), Uche (***), Högh (***), Erol (**) (Dk.88 H.İbrahim)- Kemalettin (***), Tayfun (***), Moshoeu (**), M.Doğan (**)- Okocha (**), Faruk (**) (Dk.63 Boliç **)

YEDEKLER: Murat, Saffet Akbaş, Saffet Sancaklı, Taner, Kubilay

SARI KARTLAR: Ogün (Trabzon), İlker, Tayfun (F.Bahçe)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!