Zirvede ders

Güncelleme Tarihi:

Zirvede ders
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 12:45

Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin 2’nci sınıf öğrencilerine Palandöken Kış Sporları Merkezi’nde kayak dersi veriliyor. Profesyonel kayakçı 4 öğretim üyesi eşliğinde kayak dersi alan 280 öğrenci, kendilerini çok şanslı gördüklerini söyledi. Erzurum’a Adana’dan geldiğini belirten Dilek Bursalı, "Bu sporu öğreneceğim aklımın ucundan geçmezdi" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasındaki Palandöken’de sezonun açılmasıyla birlikte, Spor bilimleri öğrencilerinin en çok sevdiği kayak dersleri de başladı. Bir hafta boyunca gruplar halinde üniversiteye ait otobüslerle Palandöken’e taşınan öğrenciler burada, 3 saati sabah 3 saati de öğleden sonra olmak üzere toplam 6 saat kayak dersi alıyor. Üniversiteye ait kayak malzemelerini Palandöken’deki Karspor tesislerinde giyinen öğrenciler, Polat Erzurum Resort Otel’in lift ve pistlerini hiçbir ücret ödemeden kullanıyor.

Zirvede ders

Türkiye’nin dört tarafından Erzurum’a gelen ve hayatında ilk kez kayak malzemesiyle tanışan üniversite öğrencileri yıllarını kayağa veren ve milli takım eski sporcuları olan öğretim üyeleri Atakan Alaftargil, Davut Budak, Orcan Mızrak ve Tuğrulhan Şam tarafından yetiştiriyor. Her yıl ikinci sınıf öğrencilerine bir hafta kayak dersi verdiklerini hatırlatan kayak öğretmenleri, "Spor bilimlerinden kayağı öğrenmeden mezun olan öğrenci yok. Buradan mezun olup okullarda görev yapacak olan öğretmenlerimiz de imkânları varsa öğrencilerine kayak öğretebilecek" dedi.

Haberin Devamı

Zirvede ders

Adana’dan gelen Dilek Bursalı, Erzurum’da okudukları için kendilerini çok şanslı gördüğünü söyleyerek şöyle konuştu:
"Bizim oralara kar yağmaz. Kayağı öğreneceğim aklımın uçundan geçmezdi. Kayak dersi için Palandöken’e çıktığımda ve kayakları ayağıma taktığımda çok heyecanlandım. Ama kısa sürede kaymayı öğrendim. Muhteşem. Pahalı bir spor olan kayağı ders olarak görmemiz bizler için büyük bir avantaj. Kayak yaparak stresimizi de Palandöken’in dağlarına atıyoruz."

Zirvede ders

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!