GAZİANTEP HABERLERİ

Zirve Üniversitesi’nde Araştırma Mutfağı açıldı

AA / Zuhal Kocalar
24.12.2014 - 15:29Son Güncelleme :

YEREL HABERLER GAZİANTEP

AA / Zuhal Kocalar

GAZİANTEP (AA) - Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünün Araştırma Mutfağı açıldı.

Açılışa Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Erbağcı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vahap Aktaş, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Makbule Gezmen Karadağ, Zirve Üniversitesi akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Erbağcı, Zirve Üniversitesi'nin gelişmekte olan bir üniversite olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimize mesleki hayatlarına başlamadan önce deneyim kazandırıp tam donanımlı olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesine bir uygulama laboratuvarı daha kazandırmış bulunuyoruz. Öğrencilerimiz derslerini bu laboratuvarlarda bire bir uygulamalı olarak öğreniyor. Mesleki anlamda gelişmelerine yardımcı oluyoruz."

Araştırma mutfağının 250 metrekare alana sahip olduğunu ifade eden Erbağcı, "Sahip fiziki altyapısıyla Türkiye’nin en büyük mutfaklarından biri ve 13 yemek pişirme ünitesinden oluşuyor. Burada öğrencilerimiz beslenme ilkelerini öğrenecekler. Sağlıklı bir biçimde besinlerin pişirilmesini, hazırlanmasını öğrenme imkanı bulacaklar" dedi.

Konuşmaların ardından mutfağın açılışı yapıldı.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Gaziantep haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Gaziantep haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Zirve Üniversitesi’nde Araştırma Mutfağı açıldı haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

GAZİANTEP NAMAZ VAKİTLERİ

17 Aralık 2017, Pazar
  • İmsak
    05:49
  • Guneş
    07:31
  • Öğle
    12:37
  • İkindi
    15:08
  • Akşam
    17:23
  • Yatsı
    18:54
Sayfa Başı