Zirve öncesi olağanüstü önlemler

Güncelleme Tarihi:

Zirve öncesi olağanüstü önlemler
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 21:27

Brüksel’deki AB-Türkiye Zirvesi kapsamında bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras bir gün sonra İzmir’de buluşacak.

Haberin Devamı

İki ülkenin ortak sorunlarının çözümünde işbirliği yapmak için yarın İzmir’de bir araya gelecek  olan Davutoğlu ve Çipras’ın Ege’nin iki kıyısında yaşanan mülteci sorununu görüşmesi ve çözüm arayışlarının masaya yatırılması da bekleniyor. Yunanistan'dan 11 bakanın da katılacağı zirvede bakanlar  ikili görüşmeler yapacak. Öte yandan zirve öncesi kentte olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. İzmir Emniyeti kentin tüm giriş çıkışlarında arama ve kontrol noktaları kurdu. İzmir Emniyeti’nden 4 bin polis görevlendirildi.

Bu akşam İzmir’e gelmesi beklenen Başbakan Davutoğlu, yarın sabah 10.30'da Atina’dan gelecek Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı Adnan Menderes Havalimanı’nda karşılayacak. Karşılamanın ardından iki başbakan baş başa görüşecek. Ardından bakanların ikili görüşmelerine geçilecek. Aile fotoğrafının da çekileceği zirvede 14.30'da anlaşmaların imzasının ardından Davutoğlu ve Çipras, basın toplantısı düzenleyecek. Çipras’ın rektörleri kabulünün ardından 17.30’da 'Türkiye Yunanistan Yüksek Düzeyli İş Forumu' toplantısı başlayacak. Toplantının ardından Yunanistan Başbakanı Çipras İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne gidecek, kendisine verilecek fahri doktora unvanı törenine katılacak.

Haberin Devamı

Başbakan Davutoğlu ve Çipras 19.00'da İzmir Ticaret Odası'nın Hilton Oteli'nde düzenleyeceği vergi ödemede ve döviz kazandırmada başarı gösteren üyelerin ödül törenine katılacak. Tören, saat 21.30'da sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!