Zirve Matador'un

Güncelleme Tarihi:

Zirve Matadorun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 00:00

DÜNYA Kupası H Grubu’nda İspanya, Şili’yi 2-0 yenerek, grup lideri olarak 2. tura çıktı. Şili ise, yenilmesine karşın ikinciliği alarak tur atladı. Bu sonuçların ardından İspanya, G Grubu’nun ikincisi Portekiz ile eşleşirken, Şili de aynı grubun lideri Brezilya ile karşılaşacak. Pretoria kentinde oynanan maçta Matadorlar’ın gollerini Villa (Dk.25) ve Iniesta (Dk.37) atttı. 37. dakikada Estrada’nın kırmızı kart görmesi nedeniyle 10 kişi kalan Şili’nin tek sayısını Millar (Dk.47) kaydetti. İspanya gibi topu çok seven ve iyi pas yapan takımlara karşı ya İsviçre gibi katı savunma yapıp şansına dua edeceksin ya da oynayarak kazanmayı deneyeceksin. İkinci seçenek için İspanya takımının sevmediği iş olan topa daha fazla sahip olma ya da oyun kurmasını engelleyecek kadar iyi pres yapacaksın.

İsviçre defans yapmayı denedi ve istisnai bir galibiyet aldı. Şili ise zaten iyi ve formda bir takım olduğu için sadece savunma değil de oynamayı tercih etti. İyi de oynadıkları bir dönemde yaptıkları hata Villa’nın ayağına gelince top ağlara takılmakta zorlanmadı. David Villa atmaya başladı ve duracak gibi gözükmüyor. Krallıktaki rakibi olan Arjantinli Higuain ile finalde karşılaşırsa şaşırmam.

Torres çok etkisizdi

Rakip eksik iken bile Torres’in etkisiz oyunu İspanya için en büyük sıkıntı. Sezonu sakatlıktan dolayı sıkıntılı geçiren golcü oyuncunun formsuzluğu devam ediyor ve bu İspanya takımının oyununa zarar veriyor. Sadece Torres de değil. Iniesta da beklenen seviyenin altında. Maçı çok rahat götürürken gelen gol İspanya’yı da strese soktu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!