Zirve güvenliğine Türkiye desteği

Güncelleme Tarihi:

Zirve güvenliğine Türkiye desteği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2016 22:17

Polonya’daki zirveye NATO üyesi 28 ülke ve ortak ülkelerin devlet ve hükümet başkanları katılıyor.

Haberin Devamı

Yaklaşık 2 bin 500 delegenin katılacağı zirveye 2 bin basın mensubu akredite oldu.              

Zirvenin yapıldığı PGE Naradowy Stadyumu çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Zirvenin havadan güvenliğine Türkiye de destek veriyor. Stada çıkan yollar kapatılırken, helikopterler de zirvenin yapılacağı alanın üzerinde güvenlik uçuşu gerçekleştiriyor. Avrupa Birliği üyesi Polonya sınırlarda güvenlik kontrollerini artırırken, havalimanlarında ve trenlerde de olağanüstü güvenlik önlemleri kapsamında pasaport kontrolleri yapılıyor.      

Zirve güvenliğine Türkiye desteği


İki günlük zirvenin gündeminde, Rusya’nın Karadeniz’deki askeri hareketliliği ve terör örgütü IŞİD ile mücadele konuları da bulunuyor.    

Haberin Devamı

NATO zirvesinde, ittifak üyelerinin savunma harcamalarını arttırma yönündeki taahhütlerini yinelemesi de bekleniyor. 

Zirve güvenliğine Türkiye desteği

Toplantıda NATO ve Avrupa Birliği (AB) arasında hibrit tehditler, savunma sanayi, koordineli tatbikatlar, siber güvenlik ve deniz güvenliği alanlarında daha fazla işbirliği yapılmasını öngören ortak deklarasyon imzalandı.

Zirve güvenliğine Türkiye desteği

NATO AİLESİ

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki heyet temsil ediyor.

Devlet ve hükümet başkanları, zirvenin yapıldığı Ulusal Stadyum'a gelişlerinde, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda tarafından karşılandı. Daha sonra liderlerin katılımıyla ‘aile fotoğrafı’ çekimi yapıldı.

Aile fotoğrafının çekilmesinin ardından zirve açılış oturumuyla başladı. Zirveye devlet ve hükümet başkanlarının yanı sıra Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşlardan üst düzey yetkililer de katılıyor.

Haberin Devamı

Zirvede NATO üyesi olmayan Ukrayna’nın Devlet Başkanı Petro Poroşenko da bulunuyor. Toplantı gündeminde Rusya’nın bölgedeki askeri hareketliliği, terör örgütü IŞİD ile mücadele, Ukrayna’daki kriz, Kırım’ın yasa dışı ilhakı ve İngiltere’deki referandumda Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma kararı çıkması sonrasında İngiltere ile AB ve NATO arasındaki ilişkilerin geleceği gibi konular yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!