Ziraat odasından fiyat farkına tepki

Güncelleme Tarihi:

Ziraat odasından fiyat farkına tepki
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 12:24

Ziraat odasından fiyat farkına tepki

Haberin Devamı

MANİSA'nın Şehzadeler ilçesindeki Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, ürünlerin tarladaki değeri ile raf fiyatları arasında büyük bir uçurum olduğuna dikkat çekerek, hükümetin bu duruma müdahale etmesi gerektiğini söyledi.
Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, ürün fiyatlarının tarladan markete çok büyük farklılık gösterdiğini öne sürerek fiyat farkına tepki gösterdi. Fiyat uçurumunun tüccar ve ihracatçılardan kaynaklandığını savunan Kaçire, sorunların çözümü noktasında hükümetin duruma müdahale etmesi gerektiğini söyledi. Başkan Kaçire, "Gelişmiş ülkelerde tarımda maliyetler bizim girdilerimizin çok çok altında. Bizdeki tarım sektörünü etkileyen en önemli sorunlardan biri tarla ile raf fiyatları arasında çok uçurum olması. Hem tüketici hem de üretici bundan olumsuz etkileniyor. Fiyat dengelemesinin bakanlık tarafından yapılması lazım. Serbest ekonomi piyasasında belki böyle bir şey olmaz ama üretici bazında muhakkak olması gerekiyor" diye konuştu.
Kaçire, üzüm ve mısırın üreticinin elinde kaldığını belirterek, "Fiyat bekliyoruz. Biz eski dönemlerde ürün çıkarır ve bekletirdik. Bizim amacımız bu değildi. Enflasyon vardı. Fiyatlar artardı para kazanırdık. Dolar 2 TL 90 kuruştan 3 TL 50 kuruşa geldi. Halen daha üzüm 3 TL. Dolar yükseliyor, üzüm neden artmıyor? Bizim ihracatımız dolar karşılığında yapılıyor. Bunun sebebi ara kurumlar olan tüccar ve ihracatçılar hep bize engel olmuştur. Buna hükümetimizin müdahale etmesi lazım. Yoksa bu tarım sektörü düzelmez" diye konuştu.

Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!