Ziraat Odası başkanları Demre'de toplandı

Güncelleme Tarihi:

Ziraat Odası başkanları Demrede toplandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2018 14:44

Ziraat Odası başkanları Demre'de toplandı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesinde Ziraat Odaları'nın koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı.

Ziraat Odaları'nın şubat ayı il koordinasyon kurulu toplantısı, Demre'de yapıldı. Demre Ziraat Odası binasındaki toplantıya Demre Kaymakamı Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ve ilgili kurum temsilcileri ve oda başkanları katıldı.

Nazif Alp, son günlerde bir televizyon kanalında Türk çiftçisini yaralayan bir haber yapıldığını belirterek, "Biz iyi tarım, organik tarım, biyolojik mücadele gibi yöntemlerle üretim yapıyoruz. Bunu görün artık. Üretici inim inim inlerken, 3 liraya fide alıp, 1.5 liraya domates satarken bunu görmüyorsunuz, enflasyonun nedeni olarak üreticiyi gösteriyorsunuz" dedi.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, oda olarak söz konusu haberin yapıldığı televizyon kanalını mahkemeye verdiklerini açıkladı.

Diğer oda başkanları da Antalya Ziraat Odası öncülüğünde aynı kanal hakkında ortak bir dava açılmasına karar verdi. Bundan sonra da asılsız haberler yapan yayın kuruluşlarının takip edilip, gerekenin yapılması kararlaştırıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Şen, "İyi tarım uygulamaları kapsamında Antalya bölgesinde şu anda 28 bin dekar alanda uygulama yapıyoruz. Bunu artırmak zorundayız" diye konuştu.

TARSİM Bölge Müdürü Mustafa Değer, TARSİM'in çalışmalarını anlattı.

Kaymakam Murat Uz da ortakçı, kiracı olarak seralarda üretim yapan çiftçilerin sorunlarına değindi. Bu insanlara oturulabilir bir konut sağlamak zorunda olduklarını aktaran Uz, "Biz ilk kez hortum felaketinde, zarar gören ortakçılara, devletin gönderdiği yardımın üçte birini verdik. Bunu Başbakanlık'la konuşarak yaptık. Bu Kumluca ve Finike'de de uygulandı. Bunu ilk kez ortaya koyan ve uygulanmasını sağlayan biz olduk. Üretici de üretim kurallarına uymalı" dedi.

Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!