Ziraat Odası Başkanı: Yağışlar afet değil bereket

Güncelleme Tarihi:

Ziraat Odası Başkanı: Yağışlar afet değil bereket
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 17:28

Ziraat Odası Başkanı: Yağışlar afet değil bereket

Haberin Devamı

MANİSA genelinde son 1 haftada kar yağışı ve yağmurla birlikte birçok tarım arazisi sular altında kaldı, bağlar da derelerin taşmasıyla suya gömüldü. Ancak Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, bunun bir afet olmadığını aksine toprağın yağışla birlikte beslendiğini ve çiftçiler tarafından herhangi bir zarar bildirimi olmadığını ifade etti.

Manisa'nın uzun zamandır görmediği kar yağışı ve ardından gelen yağmurlar, tarım arazilerini sular altında bıraktı. Bazı yerlerde dereler taştı, üzüm bağları su doldu. Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, yağmur ve kar yağışının üreticiyi endişelendirmek yerine sevindirdiğini ifade etti. Yaşananların afet değil bereket olduğunu kaydeden Kaçire, "Şuana kadar afet boyutunda değil, toprağın faydalanabileceği bir yağış oldu. Bir takım yerlerde kar sularından dolayı sel baskınları var. Bundan sonra çok büyük bir yağış olmazsa zarar olmaz. Sabah tarım arazilerini dolaştım. Bağlara su dolmuş. Bağ budama döneminde olunduğu için şuan bağlara girilemiyor. Bu yağışlar olumlu etki yaratır. Toprak doymuş durumdadır. Biz yılbaşı geldikten sonra bağlara kış suyu verirdik, şimdi yağmurla yerine geçti. Bağlara faydası vardır" diye konuştu.

Yağışını buğdaylara da şuanda zarar vermediğini ancak güneş gördüğü zaman zarar görebileceğini ifade etti. Karın ilk yağdığı günlerde zeytinde biraz zarar olduğunu ancak aşırı bir zarar yaşanmadığını dile getiren Kaçire, "Kar barajları ve yer altı sularını besler. Toprağım beslendi, yer altı suları arttı. Barajlar istenilen seviyeye geldi. Bereketli bir yağmur oldu. Bağlar su içinde ama üretici tedirgin değil. Bağlarda mart sonuna kadar çalışılabilir. Ama yağışlar bu şekilde devam ederse aşırı yağmurdan dolayı zarar oluşabilir" dedi.

Nermin UÇTU / MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!