Ziraat Fakültesi mantar üretti

Güncelleme Tarihi:

Ziraat Fakültesi mantar üretti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2017 12:51

Ziraat Fakültesi mantar üretti

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- BOZOK Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nce kurulan mantar üretim tesisinde yetişen ilk mantarların hasadı gerçekleştirildi.
Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde kurulan mantar üretim tesisinde kayın mantarı üretimine başlandı. Öğrenci ve üreticilere örnek teşkil etmek amacıyla kurulan tesiste ilk hasadı yerinde inceleyen, Ziraat Fakültesi Dekanı Yaşar Karadağ, kayın mantarı türünün herkes tarafından kültür mantarı olarak bilinen beyaz şapkalı mantardan sonra en fazla üretilen ve tüketilen mantar türü olduğunu söyledi. Yatırım maliyetinin düşük olması nedeniyle kayın mantarına olan ilginin her geçen gün arttığını belirten Dekan Karadağ, örnek mantar tesisinde öğrencilerin mantar dersini uygulamalı olarak görme şansı yakaladığına dikkat çekerek, “Ayrıca kayın mantarı yetiştirmek isteyen üreticilerimiz örnek tesisimizi görerek mantar yetiştiriciliği ile ilgili daha fazla bilgi alabilecekler” dedi.
Bahçe bitkileri laboratuvarında kayın mantarı miseli üretimine de başladıklarını ifade eden Karadağ, “Kayın mantarı yetiştiriciliğinde kullanılan tohumluk miselin yakın çevremizden temin edilememesi, üretime başlamak isteyen girişimciler için büyük engel teşkil etmekte idi. Üniversitemiz bünyesinde misel üretimi gerçekleştirilerek mantar üretimine başlamak isteyen yetiştiricilerin misele daha kolay ulaşması planlanmaktadır” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!