Zıpkınla 130 kiloluk orkinos avladı

Güncelleme Tarihi:

Zıpkınla 130 kiloluk orkinos avladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 15:05

Zıpkınla 130 kiloluk orkinos avladı

Haberin Devamı

Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE'de balık avı malzemeleri satan işyerinin sahibi 35 yaşındaki Ozan Önen, Bozcaada'da avlamak için tüpsüz olarak dalış yaptı. Hiç beklemediği bir anda yanı başına kadar gelen yaklaşık 2 metre uzunluğunda ve 130 kilo ağırlığındaki orkinosu fark eden Önen, balığı zıpkınla vururken, sualtı kamerasıyla da bu anları kaydetti.
Çanakkale'de balık avı malzemeleri satışı yapan dükkanın sahibi 35 yaşındaki Ozan Önen, Bozcaada sahillerinde dalış yaparken, boyundan büyük bir orkinos vurdu. Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşıyla birlikte bot ile Bozcaada'ya zıpkınla tüpsüz olarak dalış yapıp avlanmaya giden Ozan Önen, sualtında orta boylarda av bekliyordu. Önünden küçük balık sürüsü geçen Önen, bu sırada atış yapacakken son anda aklına, bu balık sürüsünün peşinde büyük bir avcı balık olabileceği geldi. Atışını erteleyen Önen'in bir süre daha bekledikten sonra tahmin ettiği gibi yakınında kocaman bir Orkinos belirdi. Yaklaşık 2 metre uzunluğunda ve 130 kilo ağırlığındaki orkinosu zıpkın ile vuran Ozan Önen, en ölümcül yerinden vurulduğu için direnci düşen balığı yanındaki arkadaşının tüfeğiyle etkisiz hale getirdi. Balığı zıpkının ipinden tutup kıyıya doğru sürükleyen iki arkadaş ardından da bota alarak Çanakkale'ye getirdi.
"HEYECAN YARATAN BİR AV OLDU"
Profesyonel zıpkın avcılığı yapan Ozan Önen, 15 yıldır aktif olarak bu sporu yaptığını söyledi. Bozcaada'da geçtiğimiz günlerde güzel bir av yapmak nasip olduğunu anlatan Önen, "Dalış yaptığım 17-18 metre derinlikte 130 kilo ağırlığında bir orkinos vurdum. Daha önce de büyük balıklar vurmuştum. Bu konuda tecrübeliyim. Ama yine de heyecan yaratan bir av oldu. Gerekli tecrübeye sahip olduğum için sakinliğimi korudum ve iyi bir atış yaptım. Zıpkın iyi yerine denk geldi. Balığın direnci hemen düştü. Avı garantilemek ve sabitlemek adına ikinci bir atış yaptım. Kısa bir mücadeleden sonra balığı denizden çıkardık. Önce balığı zıpkının ipiyle kıyıya sürükledik. Sonra iki kişi kaldırıp bota aldık. Bunlar her zaman yapılması mümkün olan avlar değil. O yüzden balığı özel kılan kriterlerden biri de bu oldu. Türkiye'de doğal ortamında, yardımcı ekipman olmadan avlanmış en büyük balık olduğunu düşünüyorum" dedi.
Tüfeğine monte edilmiş sualtı kamerasıyla 130 kiloluk orkinosu vurma anlarını ve balığı kıyıya çıkarma anlarını saniye saniye kaydeden Ozan Önen, balığı parçalara ayırarak ailesine ve arkadaşlarına paylaştırdığını belirtti ve "Afiyetle yemek nasip olur inşallah" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!