Zihinsel Engellilerle Aşure Günü Etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Zihinsel Engellilerle Aşure Günü Etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 15:27

ZİÇEV

Vali Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün, Aşure günü etkinliği vesilesiyle zihinsel engelli çocuklarla bir araya geldi.
Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV)’in düzenlemiş olduğu aşure günü etkinliğine Gül Düzgün’ün yanı sıra Vali Yardımcıları eşleri Zübeyde Aygenç, Selen Aktaş, Nurdan Başçelik, Melikgazi kaymakam eşi Ayşe Yırık, ZİÇEV Kayseri Şubesi Başkanı Asuman Talaslıoğlu, ZİÇEV Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mevlüde Ünal ve 75. Yıl İstikbal Özel Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Kadriye Yurtsuz ile veliler katıldı.
Aşure gününün atmosferini zihinsel engelli çocuklarla birlikte teneffüs etmek için burada bulunduklarını ifade eden Gül Düzgün, ilk olarak ZİÇEV Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezerek çocuklarla yakından ilgilendi ve merkezde yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.
Gül Düzgün ve beraberindekiler daha sonra Aşure günü etkinliği kapsamında ZİÇEV Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan gösterileri ilgiyle izlediler.
Zihinsel engelli öğrencilerden oluşan koro ekibinin şarkılar söylediği, “Ispanaklı Yumurta” isimli skeç gösterisinin gerçekleştirildiği ve ZİÇEV ritim grubunun sahne aldığı etkinlikte konuşan Gül Düzgün, “Aşure birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı çok değerlidir. Bu anlamlı günde bizler için çok önemli olan bu çocuklarımızla bu birlikteliği, bu tadı yaşamak ve sizlerin heyecanına ortak olmak için yanınıza geldik.” dedi.
Gül Düzgün, etkinlikleri düzenleyen zihinsel engelli çocukları tebrik ederek, çocuklarla birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
Gül Düzgün, daha sonra ZİÇEV Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılan aşureyi zihinsel engelli çocuklara ikram etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!