Zico ve Neymar aynı takımda!

Güncelleme Tarihi:

Zico ve Neymar aynı takımda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 11:31

Brezilya futbolun yıldızlar isimleri, Zico tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "Yıldızlar Karması" organizasyonunda bir araya geldi.

Haberin Devamı

Barcelona'da forma giyen yıldız futbolcu Neymar, Brezilyalı efsane futbolcu Arthur Zico'nun uçak kazasında futbolcularının çoğunu kaybeden Chapecoense anısına organize ettiği maça katıldı. Maracana Stadyumu'nda düzenlenen maça Neymar'ın yanı sıra Rafinha ve Joan Capdevila gibi diğer yıldız futbolcular da eşlik etti. Maracana Stadı'nı dolduran binler "Chape" diye tezahürat ediyorlardı. Bilindiği üzere Copa Sudamericana finalindeki ilk maç için Kolombiya'ya hareket eden Chapecoense futbol takımını taşıyan uçak düşmüş ve 71 kişi yaşamını yitirmişti.

Chapecoense'ye yapılan anmanın ardından, 1970 Dünya Kupası'nı kazanan Brezilya Milli Takımı'nın kaptanı Carlos Alberto Torres adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Geçmiş ve şimdi... Dünya futbol yıldızı Zico ve Brezilya futbolunun en büyük idolü olan Neymar, birlikte aynı takımda oynuyor. Bu bir dostluk maçı olsa da sahada olanlar için bu takım gerçek bir "rüya takım"dır.
Ve oyun Zico'nun golleriyle başlarken, Neymar'ın da ustaca çalımlarıyla futbolseverlere harika bir şov sundular. Zico ve Neymar'ın takımları maçı 8-4 kazanmayı başardı.

Haberin Devamı

2013 yılında Santos'dan Katalan ekibine transfer olan Neymar maç sonrası verdiği demeçte şaşırtıcı açıklamalar yaptı. Zico'nun uzun yıllar formasını giydiği Flamengo'da oynamak isteyip istemediği sorulan Barcelonalı yıldız şunları söyledi:
"Flamengo'da oynasaydım? Benim için Maracana'da Flamengo için oynamak büyük onur olurdu. Çünkü burada bütün gün top oynayabilirim. Flamengo oynamak isteyeceğim bir kulüp." Neymar'ın ardından Rafinha da Flamengo'da oynamak için istekli olduğunu belirterek, "Eğer Tanrı izin verirse Flamengo için oynamak isterim" dedi.
Bilindiği gibi Rafinha'nın babası Vasco de Gama'nın idollerinden biriydi.

Zico ve Neymar aynı takımda

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!