ANKARA HABERLERİ

Zeytinyağlılarla kilo verince ’dolmacı’ açtı

Hürriyet Haber
09.10.2008 - 21:37Son Güncelleme :

YEREL HABERLER ANKARA

Hürriyet Haber

ANNESİ İtalyan, babası Antakyalı ’Antonio’ takma adlı Altuğ Abidoğlu, İtalyan tarzı beslenmeyle çıktığı 100 kilodan, zeytinyağlı yemeklerle 65 kiloya inince Türkiye’nin 7 bölgesine ait dolmaların satıldığı ’Mydolmam’ isimli bir lokanta açtı.Daha önce havacılık sektöründe çalıştığını ifade eden Abidioğlu: "Eskiden sabah hamburger, öğlen pizza, akşam dürüm yerdim. Radikal bir karar alıp tamamen zeytinyağlılara ve sağlıklı beslenmeye yöneldim. Daha sonra 22 kilo verdim ve bu bize ilham kaynağı oldu. Burası bir aile restaurantı. Dolma yapımını pratik hale getirdik. Yapraklar Tokat’tan geliyor çünkü en iyi yaprak orada." Ayrıca zeytinyağlılarda kilo usulü çalışacaklarını belirten Abidioğlu, "Toplamda 12 çeşit dolma var. Kabakçiçeği dolması, etli kuru kabak dolması, Tokat usulü minik et dolma ve lor peynirli pazı gibi değişik ürünlere de yer veriyoruz" dedi.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Ankara haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Ankara haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Zeytinyağlılarla kilo verince ’dolmacı’ açtı haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.



ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ

08 Aralık 2017, Cuma
  • İmsak
    06:04
  • Guneş
    07:50
  • Öğle
    12:52
  • İkindi
    15:16
  • Akşam
    17:31
  • Yatsı
    19:06
Sayfa Başı