Zeytinyağının tanıtım için il il dolaşacaklar

Güncelleme Tarihi:

Zeytinyağının tanıtım için il il dolaşacaklar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 10:37

Aydın Ticaret Borsası, kent ekonomisi için önemli ürünlerden biri olan zeytin ve zeytinyağı için etkili tanıtım ataklarına başladı. Borsa, tanıtım faaliyetleri için 20 ilde etkinlik düzenleyecek. Etkinlikler dizisinin ikincisi Samsun'da yapılacak.

Haberin Devamı

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı konu ile ilgili açıklamasında şunları söyledi: “İstanbul Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Borsası Özel Gıda Laboratuvarları A.Ş. Ege İhracatçı Birlikleri ve Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı (UZZK) ortaklığında Borsamız tarafından başvurusu yapılan, KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenmeye uygun görülen 'Zeytinyağının Pazar Payının Arttırılması Projesi' kapsamında 20 ilde geçekleştirilecek olan tanıtım ve tadım faaliyetlerinin ikincisi 28-29 Kasım tarihlerinde Samsun Piazza AVM’de gerçekleştirileceğini belirterek, amacımız kişi başına düşen zeytinyağı tüketiminin arttırılması ve saf zeytinyağının tüketici ile karşı karşıya getirilmesidir.

Tüketicilere tadım uzmanlarımız tarafından, kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgiler verilerek, sağlıklı ve bilinçli bir tüketici kitlesi oluşmasına katkı sağlamak, Zeytinyağı markalarının ve iç pazar payının arttırılması amaçlanmaktadır.” İfadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Adnan Bosnalı, Samsun'da yapacakları etkinliklere sektörün bir çok temsilcisinin de destek vereceklerini söyledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!