Zeytinyağcılar Solinas için yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Zeytinyağcılar Solinas için yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2017 10:45

ULUSLARARASI Zeytin Konseyi’nin (UZK) yıllardır uluslararası boyutta düzenlediği ‘Mario Solinas Kalite Yarışması’ bu yıl ilk kez ulusal boyutta Türkiye’de gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Mario Solinas Kalite Yarışması’nın ulusal bölümü olan ‘UZK Mario Solinas Türkiye; Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’ için başvurular 10 Mart 2017’de sona erecek. Ödüller 26-29 Nisan’da açılacak OLIVTECH Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı sırasında UZK Zeytin Konseyi İcra Direktörü Abdüllatif Gheidera tarafından verilecek. Gheidera, ulusal yarışmanın yanı sıra Madrid’de yapılan ‘Uluslararası Zeytinyağı Yarışması’nın sonuçlarını da İzmir’de açıklayacak.

Zeytinyağcılar Solinas için yarışacak

ETKİLİ TANITIMA VESİLE

Yarışmayı organize eden Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin (UZZK) Başkanı Ümmühan Tibet, “Naturel sızma zeytinyağı yarışmaları arasında dünyanın en prestijli kalite yarışması olarak bilinen Mario Solinas’ın ulusal boyutuyla Türkiye’de düzenlenmesi bizler için gurur vesilesi oldu. Bu gün, bizim girişimimizin ardından Portekiz ve diğer bazı ülkeler de ulusal Mario Solinas yarışması düzenlemek için başvuruda bulundu. Bu yarışma, ülkemizde kalite alt yapısının geliştirilmesi, kalite algısının yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesi adına önemli bir adım olacak. Yarışmayla aynı zamanda ülkemiz zeytinyağlarının dünyada daha etkin tanınması ve kalitemizin bir kez daha tescil edilmesi de sağlanmış olacak” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Zeytinyağcılar Solinas için yarışacak

 

ULUSLARARASI JURİ 12 ÖDÜL VERECEK

MARİO Solinas’ın dünyada ilk defa ulusal boyutta yapılacağına dikkat çeken Tibet, “UZK’nın tanıdığı dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek olan jüri üyeleri görev alacak. Numunelerin kimyasal ve duyusal analizleri akredite laboratuvarlarda yapılacak. Seçkin hocalarımızın oluşturduğu ‘Teknik Komite’ tarafından uygun bulunan numuneler yarışmaya hak kazanarak uluslararası jürinin değerlendirilmesine sunulacak. 3 kategoride, ilk 3’e giren ve mansiyon alanlar olmak üzere toplam 12 ödül verilecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!