Zeytinoğlu: Tedbirleri memnuniyetle karşılıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Zeytinoğlu: Tedbirleri memnuniyetle karşılıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 14:05

Zeytinoğlu: Tedbirleri memnuniyetle karşılıyoruz

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Nisan ayında 3 milyar TL bütçe açığı verildiğini belirterek, "Bütçe açığına rağmen, ekonomide alınan tedbirleri memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Nisan ayı bütçe dengesine ilişkin değerlendirmesinde, "Nisan ayında 3 milyar TL bütçe açığı verdik. Geçen yılın ilk dört ayında 5,4 milyar TL fazla vermemize rağmen ilk bu yıl açık 17,9 milyar TL'ye ulaştı. Maliye Bakanımızın açıklamalarına göre yapısal reformların hayata geçirilmesi ve ekonomide canlanmaya yönelik alınan tedbirlerle bu açığı verdik" diye konuştu.

Gelir ve gider alt kalemlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Zeytinoğlu, "Nisan ayında giderlerde en büyük artış yüzde 44,9 ile cari transferlerde olmuştur. Gelirler tarafında ise vergi gelirlerinde yüzde 14,3'lük artış bütçeye olumlu yansıdı. Önümüzdeki aylarda da ekonomide canlanmanın devam edeceğini ve vergi gelirlerinde artışın süreceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Zeytinoğlu ilk dört aylık döneme ilişkin ise şu açıklamada bulundu:

"Ocak-Nisan döneminde bütçe gelirleri yüzde 9 oranında artarak 197,8 milyar TL, giderler ise yüzde 22,5 oranında artmış ve 215,7 milyar TL olarak gerçekleşerek 17,9 milyar TL bütçe açığı verilmiştir. Geçen yıl aynı dönemde bütçemiz 5,4 milyar TL fazla vermişti"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!