Zeytinoğlu: Enflasyon hedefinden uzaklaşmamalıyız

Güncelleme Tarihi:

Zeytinoğlu: Enflasyon hedefinden uzaklaşmamalıyız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2018 15:57

Zeytinoğlu: Enflasyon hedefinden uzaklaşmamalıyız

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu üretici fiyatlarındaki artışın sürdüğünü ve döviz kurlarındaki artışın da maliyetleri artırdığına dikkat çekerek, "Enflasyon hedefinden uzaklaşmamalıyız" dedi.

TUİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Ayhan Zeytinoğlu, "Döviz kurlarının maliyetleri arttırıcı etkisiyle ÜFE mart ayında yıllık yüzde 14.28'e yükseldi. Kur geçişkenliği etkisinin ilerleyen dönemde daha yakından hissedileceği ve ÜFE'deki yükselişin devam edeceğini bekliyoruz" diye konuştu. Zeytinoğlu, ÜFE alt sektörlerine ilişkin de değerlendirmede bulunarak, imalat sanayinde aylık yüzde 1.79 fiyat artışı olduğuna işaret ederek, "Bazı imalat sektörleri fiyat artışları bakımından fazlasıyla dikkat çekiyor. Ana metaller, kok ve rafine petrol ürünleri, ham petrol ve doğalgaz sektörlerinde yıllık fiyat artışları yüzde 25'in üzerinde seyrediyor. Bunlar yüksek oranlar" dedi.

TÜFE'nin yüzde 0.99'luk bir aylık gerçekleşmeyle yıllık bazda yüzde 10.26'dan yüzde 10.23'e bir gerileme gösterdiğini ifade eden Zeytinoğlu, şöyle konuştu:

"Yıllık TÜFE'de sınırlı bir gerileme görüyoruz. Ancak, ÜFE'deki yükselişin zamanla TÜFE'ye yansıyacak olması öngörülen hedeften uzaklaştığımızı gösteriyor. Yılı çift haneli rakamla kapatabiliriz"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!