Zeytinliklerle ilgili flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 14:10

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, zeytinliklerle ilgili düzenlemenin komisyona geri çekileceğini açıkladı. 

Haberin Devamı

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, üretim reformu paketinde bulunan zeytin alanlarıyla ilgili maddenin komisyona geri çekileceğini açıkladı.

Üretim reformu paketi içinde yer alan ve kamuoyunda tartışmalara neden olan zeytin alanlarıyla ilgili ikinci maddenin komisyona çekileceğini belirten Elitaş, ilgili maddenin komisyonda aynı kalabileceğini ya da değiştirilebileceğini kaydetti.

Elitaş üretim reformu paketinin geri kalanının TBMM genel kurulundaki görüşmelerine devam edilerek, bu paketin TBMM tatile girmeden önce yasalaştırılacağını belirtti.

Zeytin alanlarıyla ilgili tartışma yaratan madde zeytinlik sahalarla ilgili koruma kurulu oluşturulmasını ve kamu yararı kararı alınmış yatırımlar için zeytinlik sahalarında yatırım yapılmasının alternatif alan bulunmaması ve kurulun uygun görmesi şartı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı iznine tabi tutulmasını öngörüyor.

Haberin Devamı

Elitaş bu paketin geçmesinin ardından ise Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) ile ilgili bir tasarının daha meclis gündemine alınacağını ve ardından TBMM'nin tatile gireceğini kaydetti.

 

BAKMADAN GEÇME!