Sahrap SOYSAL

Zeytinli kıymalı gül böreği

06 Ağustos 2013
Hamuru hazırlamak için sıvıyağ, süt, tuz ve unu derin bir kaba koyup yoğurmaya başlayın.

Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru eşit büyüklükte dört parçaya bölün. Üzerlerini mutfak peçetesiyle örtüp oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.
Diğer taraftan haşlanmış patatesleri incecik küçük küçük doğrayın. Soğanları yemeklik incecik dilimleyin. Sıvıyağı ve soğanı geniş bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, karıştırarak 5 dakika kavurun. Patatesi katıp 5 dakika daha kavurduktan sonra tuz ve biberi serpiştirin.
İyice karıştırıp incecik kıyılmış maydanoz, ceviz içi ve çekirdeksiz zeytinleri ilave edin. Hemen ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurlardan birini çok az un serptiğiniz tezgâhta yarım santim kalınlığında açın. Üzerine eritilmiş yağdan 3-4 yemek kaşığı kadar gezdirin. Hazırladığınız zeytinli kıymalı harcın dörtte birini yufkanın üzerine serpin. Ucundan başlayarak rulo yapın. Sonra da kendi etrafında sararak gül şekli verin. Yağlanmış tepsinin tam ortasına yerleştirin.
Diğer yufkalara aynı işlemleri uygulayarak bu böreğin etrafına rulo şeklinde sarın. Sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı çırpıp böreklerin üzerine sürün. Önceden 180 dereceye ayarlayarak ısıttığınız fırında 40 dakika, iyice kızarıncaya kadar pişirin. Çıkarıp dilimleyerek servise sunun.

Malzeme listesi

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 çay kaşığı tuz
Yaklaşık 4 su
bardağı un
Ayrıca; 150 gr
bitkisel margarin

İçi için;
250 gr az yağlı kıyma
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet büyük
boy kuru soğan
2 demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
1 çay bardağı
çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin

Üzeri için;
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta

Yazarlar Ana Sayfa
HaberlerFenerbahçeGalatasaraypkkburçniobeAlmanyaışid