Zeytinköy'ün 'Kardelenleri'

Güncelleme Tarihi:

Zeytinköyün Kardelenleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2017 10:57

Zeytinköy'ün 'Kardelenleri'

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği'nin (TÜKD), Zeytinköy bölgesinde kız çocuklarının eğitim hayatlarına devam etmesini sağlamayı hedeflediği veli güçlendirme ve öğrenci koçluğu programı 'BinaRoy' proje çalışmalarına başladı.  
Antalya'nın sosyo-kültürel ve ekonomik olarak en dezavantajlı bölgesinden Zeytinköy'de, hayatı mahalleliyle değiştirmek için çalışan Muratpaşa Belediyesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi'yle yeni bir çalışmaya daha başladı.
Zeytinköylü genç kızların erken okul terklerini önlemeyi ve eğitim hayatlarına devamını hedefleyen veli güçlendirme ve öğrenci koçluğu programı BinaRoy, ilk toplantısı Zeytinköy Kadın Danışma Merkezi'nde gerçekleştirildi. 7. ve 8. sınıfta okuyan 20 kız öğrenciyle başlayan projenin ilk toplantısında ailelere yıl boyunca yapılacak çalışmalarla birlikte projenin hedefleri anlatıldı. 
BinaRoy projesi için öğrenciler; Muratpaşa Belediyesi'nin TÜKD, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu, Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirdiği Zeytinköy Kadın Emeği Merkezi projesinden yararlanan kursiyerlerin ailelerinden ve yakın çevresinden seçildi. TÜKD Antalya Şubesi'nden 10 gönüllü üye ve 10 gönüllü üniversite öğrencisinin ortaklaşa çalışacağı projede kız öğrencilerine eğitime devam etme isteklerini güçlendirmenin yanında, akademik performanslarını da iyileştirmeyi hedefliyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!