Zeytinde yağmur bereketi

Güncelleme Tarihi:

Zeytinde yağmur bereketi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 18:27

Zeytinde yağmur bereketi

Haberin Devamı

MANİSA'da etkili olan yağmur, geç de olsa zeytin üreticisinin yüzünü güldürdü. Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, yağmurun zeytin tanelerini irileştirdiğini hem de yağ oranını artırdığını söyledi.

Manisa'da zeytin hasadını sürdüren çiftçi, bahar havası yaşanması nedeniyle zeytin tanelerinin irileşmediğinden yakınırken, çiftçinin beklediği yağmur geldi. Kentte dün (pazar) başlayan yağmur, zeytin üreticisini sevindirdi. Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, zeytin hasadının devam ettiğini belirterek, bu yıl çok fazla yağış olmadığını dile getirdi. Zeytinin yağlanması için yağmura ihtiyaç duyduğunu kaydeden Kaçire, "Bu yağmurlar hem toprak hem verim açısından çok faydalı. Zeytin hasadının sonuna doğru geliniyor. Yağmurla birlikte zeytin hem irileşir, hem yağlanır ve hem de canlanır" diye konuştu.

İSPANYA VE İTALYA'DA REKOLTE DÜŞÜK

Bu yıl zeytin rekoltesinin iyi olduğunu dile getiren Kaçire, zeytin üretiminde ünlü olan İtalya ve İspanya'da rekoltenin düşük olduğunu ifade etti. Bunun çiftçi için fırsat olduğuna dikkat çeken Kaçire, "Yurtdışına zeytin ve zeytinyağı ihracatımız artabilir. Çünkü bize rakip olan ülkeler de bu yıl rekolte düşük. Bu yıl bizim için bir şans" dedi.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!