Zeytin ve ısırgan otlu pirinç salatası

Bugüne kadar denemediyseniz öneririm; ısırgan otunu bu doyurucu yasemin pirinci salatasında nar ve zeytinle beraber lezzetli bir mezeye dönüştürebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yapılışı

Yasemin pirincini soğuk su altında yıkayıp süzün ve şalgam suyuyla birlikte küçük bir tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 12-13 dakika kadar pişirin. Hafifçe diri bıraktığınız pirince iki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve genişçe bir tabakta soğumasını sağlayın.
Isırgan otlarını saplarından maşayla kaldırın, keskin bir bıçak ya da makasla yapraklarını ve körpe saplarını ayırın. Elinizle dokunmadan ayırdığınız kısımları bolca soğuk su dolu bir kaba alın. Birkaç dakika bekletin, sonra çıkartıp kenara alın. Orta boy bir tencereyi üç litre kadar tuzlu suyla doldurun, suyu kaynatın. Ayrı bir kapta buzlu su hazır edin. Otları kaynar suda 1.5 dakika kadar haşlayıp doğrudan buzlu suya alın ve
karıştırıp soğuttuktan sonra süzgece aktarın.
Turp ve kırmızı soğanı küp küp doğrayın. Zeytinlerin dış kısımlarını bıçakla kesip ayırın. Narı ikiye bölün, kesik kısmını avucunuza alıp kepçeyle arkadan vurarak gerekli miktarda taneyi ayıklayın. Süzdüğünüz otu gelişigüzel kıyın. Orta boy bir kâsede soğumuş pirinç, ısırgan otu, soğan, turp, zeytin, nar, sarmısak, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırın.  Tadını tuzunu kontrol edip servis yapın.

Haberin Devamı

Zeytin ve ısırgan otlu pirinç salatası

Yazarın Tüm Yazıları