Zeynep Özal, Paris’e konferansa gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Zeynep Özal, Paris’e konferansa gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2005 01:11

‘Bir Kadın Birkaç Hayat’ adlı kitabıyla ses getiren Zeynep Özal, 17 Mart’ta Paris’teki Centre Culturel Anatolie de Paris’te ‘Türk Kadını’ başlıklı konferansa konuşmacı olarak katılıyor. Geçtiğimiz aylarda piyasaya çıkan ‘Bir Kadın Birkaç Hayat’ adlı kitabı büyük yankı uyandıran Zeynep Özal, Fransa’da bir konferansa katılması için davet aldı.

17 Mart’taki ‘Türk Kadını’ konulu konferans, Le Centre Culturel Anatolie de Paris’te yapılacak. Söyleşide modern Türk kadını imajının üzerinde duracağını belirten Özal, Hürriyet’in sorularını yanıtladı.

Dünyanın moda merkezine gitmeden önce ne gibi bir hazırlık yaptınız?

Paris’te çok şık olunması gerektiğini biliyorum. Ona göre hazırlandım. Üç bavul kıyafet, iki gün için yeterliydi. Sonraki iki gün de kitabımı imzalamam istendiği için seyahati iki gün daha uzattım. Bu şartlar altında beş valizle gitmek zorundayım.

Konferans dışında neler yapacaksınız?

Turizm Bakanlığı’nın Versailles’de açılacak olan fuarının kokteyline katılacağım. Ayrıca ünlü iki kitabevinde imza günleri koydular. Kitabın Fransızca’ya tercümesi için bir editörle görüşmemiz olacak. Ünlü modaevi sahibi dostumuzla bir akşam yemeğimiz var.

Bu konferansta özellikle hangi konular üzerinde duracaksınız?

Kendimi ve kitapta yazdıklarımı anlatacağım. Sonunda dinleyicilerin sorularına cevap vereceğim. Özellikle cumhurbaşkanı, başbakan kızı bile olsa, bir kadının nasıl sıradan bir vatandaş gibi yaşayabileceğini anlatacağım. Kafalarındaki klişeleşmiş Türk kadını imajını biliyorum. Onlar da gerçeği görsünler ki sandıkları gibi değil Türkiye...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!