Zeynep krizi

Güncelleme Tarihi:

Zeynep krizi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2007 00:00

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi’nin özel izni ile Balkan Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’na katılan ve altın madalya alan Zeynep Uzun hakkında içki içtiği, kampı terk ettiği ve antrenörleri tehdit ettiği iddiaları yer aldı.

ESKİŞEHİR’de düzenlenen Balkan Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’na "Zeynep Krizi" damga vurdu. 11 Ağustos’ta yapılan şampiyona öncesi uygunsuz davranışları nedeni ile kamptan uzaklaştırılması kararlaştırılan ve milli takımın 11 teknik adamı tarafından hakkında çok ağır tutanak hazırlanan 16 yaşındaki gülleci Zeynep Uzun, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi tarafından affedildikten sonra Balkan şampiyonu olunca, camiada çok ilginç bir tartışma ortaya çıktı.

M.Ali Şahin’e ’Tombulsun’

Şampiyona öncesi Eskişehir’de düzenlenen kamp sırasında Zeynep Uzun’un çok çirkin hareketlere imza attığını belirten 11 teknik adam, "Zeynep, milli takım sporcusuna yakışmayacak hareketler yaptı. Hemen hemen tüm antrenörlerle kavga etti. Saçını maviye boyadı. ’Ben antrenörlere değil, sadece aileme hesap veririm’ dedi. Kampa gelen Bakan Mehmet Ali Şahin’e, ’Sen de bayağı tombulmuşsun. Gel, seni gülleci yapayım’ dedi.

Diğer bazı kız sporcuları da etkiledi. Zeynep’ten kaynaklanan disiplinsizlik yüzünden, bazı kız sporcular içki içerken yakalandı. Zeynep’in de kampta içki içtiği belirlendi. Zeynep, tüm milli takım antrenörlerine yönelik olarak, ’Beğenmiyorsanız ve işinize gelmiyorsa, beni gönderirsiniz’ dedi. Bir gece, kamptan kaçtı. Geceyi tesislerde değil, dışarıda geçirdi. Yapılan bir toplantı sırasında, ’Beni şikayet eden milli takım antrenörleri ayağa kalksın da, onların boyunu bir göreyim’ dedi. Saygısız, ciddiyetsiz tutumu nedeni ile diğer sporculara da kötü örnek oldu" şeklinde rapor hazırladılar.

Hiperaktif kızımız

Antrenörler, federasyon başkanı Mehmet Terzi’nin ise yanlış yaptığını da belirttiler.

Mehmet Terzi ise, "Olayları biliyorum. Bazı kişiler hiperaktiftir, yerlerinde duramazlar. Zeynep de hiperaktif bir kızımız. Zeynep’in gerekirse disiplin kuruluna gönderileceğini söyledim. Sporcu psikolojisini iyi bilmek gerekir. Antrenörlerimiz haklıysa, kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Zeynep, başarılı oldu ve altın madalya kazandı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!