Zeynep Casalini'den 'Köprüler': Ölene kadar aşk

Güncelleme Tarihi:

Zeynep Casaliniden Köprüler: Ölene kadar aşk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 14:40

Zeynep Casalini, yeni şarkısı ‘Köprüler’de sesi ve nefesiyle bazen cennet, bazen de cehennemde yürütüyor dinleyeni. Bazen yerin birkaç kat altına alıyor, bazen de bulutların üstüne çıkarıyor. Bütün bunları yalnızca şarkı söyleyerek yapabiliyor. Mucize başka nedir ki?

Haberin Devamı

Pop can çekişiyor deyip duruyoruz ama bir bakıyoruz ki sıradışı bir ses, tam da kendisinden beklenebileceği gibi sıradışı bir şarkıyla çıkmış karşımıza. İşte böyle zamanlarda, “Yok canım, hiç ölür mü pop, ölecek ya da ölmekte olan birbirini tekrarlayan konfeksiyon pop’tur” demeye başlıyoruz.

Zeynep Casaliniden Köprüler: Ölene kadar aşk

5 üzerinden 4 yıldız 

Moralleri düzelten, pop’tan yeniden umutlu olmamızı sağlayan isim Zeynep Casalini; şarkısıysa ‘Köprüler’. İlk albümü ‘Nihayet’i çıkarmadan önce dahi, adını müzik piyasasında iyi şarkıcıya çıkarmış sanatçı, tamamıyla sahnelerde olgunlaşmış bir isim. Sezen Aksu başta olmak üzere, çok sayıda büyük isme vokal yaptı, tecrübe kazandı. İlk albümünü yapmakta geç bile kalmıştı; bu sebeple ‘Nihayet’ olarak isimlendirmişti zaten. Albümü, hayranları tam da ondan ümidi kesmişken çıkmıştı.

Haberin Devamı

Bu ilk albüm ve sonrası yaptıkları, Casalini’nin vokal yeteneğini herkesin gözlerinin önüne serdi. İyi ve farklıydı. Sesi güzeldi ve güzel söylüyordu. Üstelik hep iyi, hep bambaşka şarkılar seçiyor ve onları seslendiriyordu.

Dijital mecralarda ‘Pasaj’ etiketiyle yayımlanan ve fiziki bir baskısı olmayacak ‘Köprüler’in bestecisi Nuri Harun Ateş. Söz yazarı (daha doğrusu şair) ise Çağlar Yerlikaya. Bu iki isim, Ateş’in kendi albümünde de birlikte çalışmış ve her biri kalpler titreten, hatta kalpleri yakan şarkılara imza atmışlardı.

‘Köprüler’ de aynen öyle; kalp, hatta can yakan bir ayrılık şarkısı. Ayrılığın dahi aşk dediğimiz amansız hastalığa çare olamayacağını anlatan bir şarkı. Düzenlemeyi yapan Hüseyin Cevahir Vural da, böyle bir şarkının ihtiyacını karşılayacak en iyi şeyi yapmış ve yaylı enstrümanların desteğiyle, söz ve melodideki imkânsızlığın altını çizmiş. ‘Gündem Yaylı Grubu’nun şarkıya kattıkları da muazzam.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!