Zeynep Bodur Okyay Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu yılsonu sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Zeynep Bodur Okyay Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu yılsonu sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 15:41

Zeynep Bodur Okyay Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu yılsonu sergisi açıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Çan İlçesi’nde, Zeynep Bodur Okyay Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu öğrencilerinin ve annelerinin el işlerinden oluşan yılsonu sergisi açıldı.

Çan Belediye Başkanı AK Partili Dr. Abdurrahman Kuzu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Bal, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Cengiz Mete Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Uğurelli, CHP Çan İlçe Başkanı Ümran Aydın, öğretmenler ve öğrenci velilerinin katıldığı Zeynep Bodur Okyay Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki tören, Saygı Duruşu ve okulun işaret dili korosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Zeynep Bodur Okyay Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu Müdürü Mustafa Erhan Gözden, “Engel ne fizikte, ne kulakta, ne beyinde, ne de gözdedir. Eğer ortada bir engel varsa bu engel yüreklerdedir. İçinde bulunduğumuz hafta aynı zamanda Dünya Engelliler haftasıdır. Bizler de bu sergi etkinliğimizi bu haftaya denk getirerek, bu anlamlı güne daha da dikkat çekmeyi ve çevremizde özel eğitim bilincini daha da güçlendirmeyi hedefledik. Çünkü toplumca bu bilince sahip olmamız ve bu bilinçle hareket etmemiz öğrencilerimiz ve aileleri açısından ve bir yandan da yeni nesille örnek olmamız açısından son derece önemlidir” dedi.

Program, okul öğrencilerinden oluşan halk oyunları gösterisi, Çan Halk Eğitimi İşaret Dili Korosu'nun şarkıları ve vals gösterisi, okul korosunun şarkıları, okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu roman havası gösterisi, okul işaret dili korosunun şarkılarıyla devam etti. 2016-2017 öğretim yılında mezun olacak öğrencilere başarı belgeleri Belediye Başkanı AK Partili Dr. Abdurrahman Kuzu tarafından verildi. Mezun olan öğrenciler keplerini havaya atarak büyük bir sevinç yaşadılar.

Öğrencilerin ve annelerinin el işlerinden oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri el işlerinin yer aldığı sergiyi gezdi. Tören, katılımcılara pilav ve ayran ikramıyla sona erdi.

ÇAN / DHA

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!