‘Zeyna kadinlar’ devri

Güncelleme Tarihi:

‘Zeyna kadinlar’ devri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2010 00:00

Ayça inci, “Karagümrük Yaniyor”un ardindan “Akasya Duraği” dizisi için şoför koltuğuna oturdu.

Haberin Devamı

 Babasina bakmak için şoförlük yapan bir genç kizi canlandiran ünlü oyuncuya göre kadinlar artik daha ‘delikanli’: “Toplumumuzdaki kadinlar artik ‘Zeyna kadin’ olmaya başladi. Kendini korumasini biliyor, tacize gelemiyor ve haksizliğa da tahammülü yok!”


Nasil gidiyor “Akasya Duraği”?
- Gayet eğlenceli ve keyifli gidiyor. Benim ilk sezonum, ekibin ise ikinci.

şoförlüğe alişabildiniz mi peki?
- “Karagümrük Yaniyor” dizisinde de bir şoförü canlandirmiştim, bu nedenle çok yabanci olmadiğim bir roldü bu.
Bu dizide sizi en çok mutlu eden şey ne?
- Ekipte, birlikte çalişmayi çok istediğim isimlerin bulunmasi. Erol Günaydin, Zeki Alaysa, Kayhan Yildizoğlu, Levent Ülgen, Cezmi Baskin... Harika bir ekip! Haftanin alti günü beraberiz, artik aile gibi olduk. Duraktaki tek kadin olduğum için de ayrica çok eğleniyorum.
‘Kadin taksi şoförü’ denince akla hep ‘erkek Fatma’ gibi maskulen karakterler gelir. Sizin canlandirdiğiniz Leyla ise hanim hanimcik biri...
- Leyla, babasina bakmak zorunda kaldiği için şoförlük yapiyor. Ayrica delikanlilik erkeklere mahsus bir şey değil. Bu kiz da delikanlilar gibi haksizliğa, tacize gelemeyen, kendini korumasini bilen biri. Zaten toplumumuzda kadinlar artik Leyla gibi “Zeyna kadinlar” olmaya başladi.
Siz bir ‘Zeyna kadin’ misiniz?
- Ben de Leyla gibi hanim hanimcik, kiz çocuğu gibi giyinmeyi severim. Haksizliğa ise tahammül edemem. Bu anlamda ben de öyleyim. Mümkün olduğunca sorun çikabilecek ortamlarda bulunmamaya çalişiyorum.
BENiM iÇiN KAVGA EDENi BIRAKIR GiDERiM
Hiç bir kavgaya giriştiniz mi?
- Hayir.
Sizin için kavga eden oldu mu?
- Olmadi, olmasin da. Benim için kavga ederlerse, birakir giderim onlari. Zaten beni kaybetmişlerdir, ne gerek var bunlara?
Bu yil sinema projeniz olacak mi?
- Birkaç proje var. Senaryolari okudum, iki-üç tanesini beğendim. Tiyatro ve sinema projelerini değerlendirme aşamasindayim. Bir televizyon kanalinda da program yapma durumum var ama henüz belli değil.
“Akasya Duraği” önümüzdeki sezon da devam edeceğe benziyor. Siz de yorulmak nedir bilmeyenlerdensiniz sanirim...
- O kadar insan işsiz otururken, “Dizi süreleri uzun” diyerek çalişmayanlari nankör olarak buluyorum. Gerçekten yorulmayacağiniz hiçbir sektör yok.
Zamansizlik sizi yormuyor mu?
- Evden işe, işten eve giden bir insanim. Boş zamanlarimi yakinlarimla geçirmeyi seviyorum. Öyle basinin olduğu yerlere de gitmediğim için zamansizlik sikintim olmuyor. Ben bu mesleği uzun yillar yapmak istiyorum. Nasil doktor her yere önlüğüyle gitmiyorsa, ben de setten çiktiğimda oyunculuğu bir kenara koyuyorum.
GÜLÜMSEMELER BiLE SAHTE
Ayça inci nasil biridir?
- Evde annemin kizi Ayça, dişarida arkadaşlarimin arkadaşi Ayça’yim. Onlarin yanindayken, mesleğimden dolayi iki kat alçakgönüllü oluyorum...
Onlara zaman ayiramadiğinizdan yakiniyorlar mi?
- Görüşemediğim dostlarim var ama o kadar anlayişlilar ki, görüştüğümüzde kaldiğimiz yerden devam edebiliyoruz. Haftada bir günüm boş ve ona da bakimimi ve ailemi sikiştiriyorum.
18 yillik oyunculuk geçmişiniz var. Kendinize hiç “neden en tepede değilim” diye sorduğunuz oldu mu?
- Bu bir şans meselesi. Doğru zamanda, doğru insanlarla karşilaşmaniz gerekiyor. Kendi bedenine ve ruhuna ne kadar iyi davrandiğinla da alakali bu. Yani iyi ol, iyi düşün ve iyi kal diye düşünüyorum. Bana zarar vermeye çalişanlar olsa da ben empati kurmaya çalişiyorum.
Zarar vermeye çalişanlar mi?
- Gülümsemelerinin bile sahte olduğunu bildiğin insanlardan söz ediyorum. Her sektörde egolar, kiskançliklar vardir. Önemli olan farkinda olup pürüzleri törpülemek ve mümkün olduğunca iyi insan olmaya çalişmak.
Yaz tatilinde neler yapacaksiniz?
- Eğer bu yaz film olmazsa, önce annemle 15-20 günlük bir tatile çikacağim. Sonra arkadaşlarimla su kayaği ve sörf yapmayi planliyorum. Eski bir voleybolcuyum, sporu çok seviyorum. Haftada iki gün yüzüyorum. Yazin su sporlari, kişin kar sporlari yapiyorum.
Suya bu aşk neden?
- Su bana bilgi gibi geliyor. Meditasyon aleti gibi. Düşüncelerinden ariniyorsun.

Haberin Devamı


BiR iLişKi KURMA AşAMASINDAYIM
Aşk desem?
- Doğru zamanda, doğru kişi, ayni düşünce tarzi, birbirini boğmayan ve haksizlik etmeyen bir ilişki kurma amacindayim. Umarim benimki böyle olacak.
Hayatinizda böyle biri var mi?
- Olma aşamasinda...

Haberin Devamı


iSTANBUL’DA ARABA KULLANMAYI SEVMiYORUM
Araba kullanmayi sevmediğiniz doğru mu?
- Evet, özellikle istanbul trafiğinde araba kullanmayi hiç sevmiyorum. Ama uzun yolda, otobanda kullanmayi tabii ki seviyorum. Dizideki sahnelerimde de önümde bir eskort araç olduğundan, araba kullanmanin keyfine variyorum.
istanbul trafiğinde yaşadiğiniz sikintilar neler?
- Diğer araçlar kazaya maruz birakiyorlar. O kadar çok yola bakmadan ve telefonla konuşarak araç kullanan sürücü var ki, birçok kez reflekslerimle kendimi kurtardiğimi biliyorum. işte bu yüzden şehir içinde araba kullanmayi sevmiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!