Zeybekci: Buharkent'i en güzel üniversite şehri yapalım

Güncelleme Tarihi:

Zeybekci: Buharkenti en güzel üniversite şehri yapalım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 17:57

Zeybekci: Buharkent'i en güzel üniversite şehri yapalım

Haberin Devamı

Cem ULUCAN / AYDIN, (DHA) - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Aydın'ın Buharkent İlçesi'nde Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Buharkent Meslek Yüksekokulu'nun (MYO) açılışını yaptı. Zeybekci, "Buharkent'i en güzel üniversite şehri haline getirelim" dedi.
Nihat Zeybekci yaptığı hizmetlerden dolayı Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol'a teşekkür ederek konuşmasına başladı. ADÜ Buharkent MYO bir takım anlayışıyla ortaya çıkarıldığını belirten Zeybekci, "Buharkent'in nüfusu 12-13 bin. Burada 1000-1500 öğrencimiz olsun. Her yerde olan bölümler burada olmasın. Sizleri tebrik ediyorum; burada alternatif enerji kaynaklarıyla ilgili bir bölüm açmışsınız. Bu okullarda yetişecek çocuklarımız geleceğin Türkiye'sine hitap eden çocuklar olacak. Ülkenin en uzun yaşayan insanları bu topraklarda yaşıyor. Bunun nedenini ortaya koyacak olanlar bilim insanlarıdır" dedi.
Buharkent'te öğrenciler için mutlaka yurt yapılması gerektiğini söyleyen Zeybekci, "Bu çocuklarımız her türlü ihtiyaçları karşılanmalı. Diğer faaliyetlerle ilgili olarak imece usulüyle hep birlikte hareket edelim. Buharkent'i Aydın'ın en güzel üniversite kentlerinden birisi haline getirelim. Bu eğitim yuvasını ortaya çıkaran Buharkentlilerden Allah razı olsun" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından ADÜ Buharkent MYO, Bakan Zeybekci ve protokol üyeleri tarafından hizmete açıldı. Daha sonra okulu gezen Bakan Zeybekci, ADÜ Rektörü Bircan'dan bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!