Zeybekci: ABD'nin Suriye'deki üssü bombalaması gösteriş (2)

Güncelleme Tarihi:

Zeybekci: ABDnin Suriyedeki üssü bombalaması gösteriş (2)
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 15:34

Zeybekci: ABD'nin Suriye'deki üssü bombalaması gösteriş (2)

Haberin Devamı

EXİMBANK ŞUBESİ AÇILIŞINA KATILDI
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) hizmet binası içinde bulunun Türk Eximbank Şubesi'nin açılış törenine katıldı. Vali Ahmet Altıparmak, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, oda ve borsa başkanları ile çok sayıda işadamı törene katıldı. Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Denizli'deki irtibat bürosunun şubeye dönüştürüldüğünü belirtti. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, Eximbank şubelerin artmasının sevindirici olduğunu vurguladı.
"YÜZDE 6'LIK BÜYÜME ŞART"
Konuşma yapan Bakan Zeybekci, Türkiye'de milli bir politika olarak, ihracata dayalı büyümeyi geliştirmek için bir fikir birliğinin bulunduğunu söyledi. Ülkenin yüzde 6'lık bir büyümeyi gerçekleştirmek zorunda olduğunu belirten Zeybekci, "Yüzde 6 büyüdüğümüz zaman işsizliğimizi düşürmüş oluyoruz. Ancak o zaman her yıl üst üste 1 milyon vatandaşımıza istihdam yaratabiliyoruz. Bu büyümeyi gerçekleştirmek için gereken finansmanı kendi tasarrufumuzla gerçekleştiremiyoruz. Ya doğrudan yabancı sermaye girişini Türkiye'ye yoğun bir şekilde gerçekleştireceğiz ya da borç alacağız" diye konuştu.
Türkiye'nin değerlendiremediği yeraltı ve yer üstü kaynaklarını, insan kaynaklarını, tecrübelerini değere dönüştürmesi gerektiğini söyleyen Zeybekci, ülkenin ihracat yaparak büyümesi gerektiğini belirtti.
"BAKANLIK EKİPLERİ TÜRKİYE'NİN HER YERİNİ DOLAŞACAK"
Ekonomi Bakanlığı'ndan bir müsteşar yardımcısı başkanlığında geniş bir ekibinin Denizli'de bir haftadır sahada olduğunu, 130 şirketi gezerek sorunları ve talepleri yerinde değerlendirdiklerini belirten Zeybekci, "Denizli'de 130 şirketi tek tek dolaştılar. Verdiğimiz destekleri, teşvikleri anlattılar. Bire bir temas dilerim faydalı olmuştur. Bu çalışmayı Türkiye'nin her yerinde tekrar edeceğiz. Verdiğimiz destekleri ihracat seferberliğimizin yeni dönemini anlatacak. Yeni dönemde yeni ürünler yapmamız lazım, yüksek teknolojiyi mutlaka desteklememiz lazım. Bu alanda desteklerimiz var, yeni pazarlama yöntemlerinde desteklerimiz var" diye konuştu.
"TÜRK EXİMBANK, DÜNYADA BİR NUMARA OLACAK"
Türk Eximbank'ın finansman anlamındaki desteklerde Kore'den sonra dünya ikincisi olduğunu belirten Zeybekci, hedeflerinin bu yıl sonunda dünya birincisi olmak olduğunu vurguladı. Bakan Zeybekci, "Türkiye'nin ihracatının yüzde 26'sının üzerinde bir kısmını finanse eder hale gelerek dünyada bir numara olacak. Sonrasında daha da ileri götüreceğiz. Yurt dışındaki müteahhitlerimiz proje, ihale aldıklarında, proje için Türkiye'den götürdüğü Türk Malı olan her şeyi sıfır faizle yüzde 100 destekliyoruz. Yeter ki Türkiye'den mal alsın götürsün. Onun mal aldığı yere parasını Eximbank veriyor. O yurt dışındaki projeyi gerçekleştirdikten sonra geliyor, Eximbank'a faizsiz parasını ödüyor. Dünya bugüne kadar böyle yaptı. Biz de yapıyoruz" dedi, Eximbank'ın verdiği finansman desteklerini de anlattı.
Bu yılı ihracat seferberliği yılı ilan ettiklerini, hedeflerinin ihracatı 153 milyar dolara çıkarmak olduğunu belirten Zeybekci, "İnşallah bu yılda ihracatta hedeflerimize ulaşacağız. 2017 yılında 142 milyar dolardan ihracatımızı 155 milyar dolar seviyesine getireceğiz. Hedefimiz 153 milyar dolar ama sizler de bizimle yakın temasta olun. Türkiye 16 Nisan'da ihracat seferberliği gibi yeni bir seferberliğe başlıyor. 16 Nisan'dan sona Türkiye'yi tutabilene aşk olsun. Son 5 yıldan beri her şeyi ertelediğimiz dönem sona eriyor. 16 Nisan'dan sonra hep beraber büyük bir seferberliğe başlıyoruz. Tekrar yatırım, üretim, ihracat, istihdam seferberliği, büyük bir coşkuyla büyüyen, devamlı öne bakan bir Türkiye olacak" dedi.
Konuşmaların ardından bakan Zeybekci ve protokol üyeleri Eximbank Şubesi'nin açılış kurdelesini kesti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!