Zenginlerin Türkiye’deki lüks krallıklarına yolculuk

Sİzlerİ bu hafta iç karartıcı gündemin dışına çıkarıp, farklı bir konuya sürüklemek istiyorum.

Biliyorum, ekonomik koşulların hepimizi hırpaladığı bir dönemdeyiz. Birazdan aktaracaklarım hayatın gerçekleriyle uyuşmaya bilir ama konuya biraz fantezi yaklaşın. En azından piyangodan para çıkarsa “Böyle bir seçeneğim de var” diye okuyun. Talih kuşu tepenize konmasa bile şanslı bir azınlığın lüks yaşamı hakkında fikir sahibi olun. Köşemi baştan sona kadar okuduktan sonra daha detaylı bilgilere ulaşmak istiyorsanız da Tempo Travel dergisinin Eylül sayısı için hazırladığım araştırma dosyasına göz gezdirin.
Şimdilerde, Antalya turizminde, “First class” denilince akla ilk kral daireleri değil, gecelik konaklama bedeli binlerce doları bulan VIP villalar geliyor. Musluğu altın kaplama ve özel havuzlu villalarda, sinema salonu bile var. Elbette ki olanaklar bunlarla sınırlı değil ki, gördüklerimi bir bir sıralamaya başlayayım.
Türk turizminin başkenti Antalya, ultra lüks VIP villalarıyla zengin turistlerin gözdesi durumunda. Gecelik konaklama bedeli 2 bin-25 bin dolar arasında değişen villalarda, akla gelebilecek her konfor var. Toplam 21 oteldeki 600’e yakın lüks villa; Belek, Kundu, Beldibi gibi son yılların en çok tercih edilen tatil merkezlerinde yoğunlaşıyor. Misafir portföyünü genellikle zengin Ruslar, Araplar ve Türki Cumhuriyetlerinden gelen varlıklılar oluşturuyor. Eh sayıları az da olsa bizim şanslı zenginlerimiz...

SUNULANLARDA SINIR YOK

Bu villalarda ayrıcalıklar, müşteri villaya gelmeden başlıyor. Havalimanına limuzin gönderiliyor ya da konuklar özel jet, helikopter veya yat ile konaklayacağı mekana ulaştırılıyor. Villalarda ise yok yok; altın kaplama musluklar, özel havuzlar, sinema salonları, tenis kortları, tam donanımlı mutfak, oyun ve hobi odaları, Türk hamamı, sauna, buhar odası, kese odası, masaj odası, fitness odası, hatta özel uşak ve aşçılar. Kahvaltıyı yatağa kadar getiren özel hizmetliler bir yana, isteğe göre villa görevlisi ‘butler’lar bavulu açıp, gardırop ve giysi düzenini de sağlıyor. Ufak bir ayrıntı; Çamaşırların yıkanıp ütülendiğini de ilave edeyim.
Kuru temizleme, SPA masajı, cilt bakımı, özel yemek ve banket hizmeti, çocuk bakıcısı, basit tamiratlar, ayakkabı bakımı, puro-gazete tedariki, sekretarya, otel dışı hizmet rezervasyonları ve özel gün organizasyonları gibi hizmetler de veriliyor.
Bu konsept çerçevesinde villalarda çalışan elemanlar da titiz bir eğitimden geçiyor. Bazı oteller, özel uşakları ve aşçıları yurt dışında eğitime gönderiyor. Talebe göre, özel uşaklar villada konaklayıp konuklarla iletişimi direkt telefon aracılığıyla sürdürebiliyor. Otel dışına yapılan turlarda da istenirse, refakat hizmeti veriyorlar.

MARKALAR RESMİ GEÇİT YAPAR GİBİ

Bu şaşaalı villalarda lüksün de sonu yok. Diyebilirim ki misafirleri şımartmak için her şey düşünülmüş; VSOP, XO konyaklar, premium viskiler, ithal şampanyalar, marka şaraplar, ithal purolar... Ayrıca, çarşaftan mobilyaya, yemek takımından elektronik eşyaya her üründe dünyaca ünlü markalar tercih ediliyor. Örneğin Calista Luxury’de, yemek takımları İngiliz Churcill, çatal-bıçak takımları WMF, armatürler Hans Grohe, halılar Versace imzalı.
Kempinski The Dom Otel’in mobilyalarının tamamı Fendi ve Baxter. Yiyecek-içecek bölümünde kullanılan tabaklar Villeroy&Boch ve Rosential, bardaklar Schott&Zwiesel, çatal bıçak takımları Hepp marka. Ayrıca, Mardan Palace’da olduğu gibi, her iki otelin tüm elektrikli ekipmanı özel imalat ve 22 ayar altın kaplama. IC Premier villalarının iç dizaynında da Fendi Casa aksesuar ve mobilyalar kullanılmış.
Rixos Premium Hotel, Sungate Port Royal gibi tesislerde perde ve yatak örtüleri Vanelli, oda otomasyonları Martens, banyo armatürleri Stark, balkon ve dış mekân koltukları Ketal imzasını taşıyor. Bu lüks tesislerde, Paşabahçe, Güral Porselen ve Kütahya Porselen gibi üreticilerimizin çok özel koleksiyonlarını da görmek mümkün.
Özel misafirler sadece kaldıkları tesise para kazandırmıyor; gittikleri her mekânda bonkörler. Fön çektirmek için bile 100 dolardan başlayan paralar ödeniyor. Ünlü markalara ait giyim eşyası ve kozmetik ürün satan kişi ve kurumlar da, koleksiyonlarını odalara kadar taşıyıp, satış yapıyor. Karşılığında, binlerce dolar kazanıyorlar. Uzun süreli kalan kimi müşteriler ise, İtalya, Fransa gibi moda merkezi ülkelerden kıyafetler getirtiyor. Villalarda düzenlenen partilerde ise, ünlü sanatçıları görmek şaşırtıcı değil. İşte listeme giren en gözde villalar.
Kempinski The Dom (Belek): Otel bölümü 400 yatak kapasiteli Kempinski’nin 18 özel villası bulunuyor. Bu bölümde butik otel hizmeti veriliyor. Odalardaki armatürler ve asansör altın kaplama. Dünya jet sosyetesinden isimlerin müdavimi olduğu otelde, arzuya göre 24 saat ‘butler’ servisi veriliyor. Konaklama fiyatı günlük 10 bin dolar civarında.
Rixos Premium (Belek): Türkiye’nin 7 yıldızlı ilk tesisi. Toplam 400 bin metrekarelik alana kurulu. Otelden çok, lüks bir tatil kasabasını andırıyor. 164 metrekarelik 28 normal villa, 264 metrekarelik dokuz superior villa, 615 metrekarelik Paris Residence, bin 100 metrekarelik Hektor Residence ve 2 bin metrekarelik Pryamus Residence özel müşterilere kiralanıyor. Villaların en lüksü ve en büyüğü Pryamus Residence’ta biri ısıtmalı iki özel havuz, 5 bin metrekarelik bahçe, nilüfer havuzlu oturma alanı, sinema salonu, hamam, sauna, açık hava masaj pavyonu, 20 hatlı telefon santrali, merkezi iklimlendirme, güvenlik odası, hizmetçi odası, bekleme odası, dört araçlık otopark ve özel tenis kortu bulunuyor. Konaklama fiyatı 15-25 bin dolar.
Calista Luxury Resort (Belek): Logosunda yıldız kullanmayan otel, “Her misafir bir yıldız” diyor ve binlerce yıldıza sahip olmayı hedefliyor. Otelde özel müşteriler için 150 metrekarelik 10 ‘twin’ villa ve 300 metrekarelik üç villa bulunuyor. Bin 500 metrekarelik VIP villa, Calista’daki lüksün üst sınırını oluşturuyor; içinde sinema salonu bile var. Müşterilerini havalimanından helikopter veya limuzinle transfer eden otel, kişiye özel iskele, restoran ve havuzlarla hizmette sınır tanımıyor. Villaların günlük fiyatı 2 bin ile 15 bin dolar.
Ela Quality Resort (Belek): Standart odaların yanı sıra göl manzaralı evler, beş Ela Royal King villa ve iki Ela Royal Resident villa bulunuyor. 680 metrekarelik dubleks Ela Royal Resident, en lüksü. Villaların özel havuzları, hamamları, saunaları var. Dünyaca ünlü tasarımcılar tarafından dekore edilmiş iç mekânları da dikkat çekici. Villaların günlük ücreti 7 bin 500 dolar.
Gloria Serenity (Belek): Standart odalardaki donanımında da çıtayı yüksek tutan otelde, 96 villa bulunuyor. Bunlardan 10’u Serenity Villa adıyla lüksün tanımını bir adım öne götürüyor. Serenity Presidential Villa, bin 200 metrekaresi iç mekân olmak üzere 4 bin metrekareye varan yaşam alanından oluşuyor. Fiyatları 6-10 bin dolar.
Cornelia Daymont (Belek): 29 farklı büyüklükte villa bulunuyor. Göl manzaralı olanlar, 162 metrekarelik. Banyolu üç yatak odası, oturma odası ile özel havuzu bulunan villalardan havuza doğrudan giriş var. Fiyatları 3-6 bin dolar.
Sungate Port Royal (Belek): “7 yıldızlı hizmet” sloganıyla açılan otelde, 26 villa yer alıyor. Her birinin özel havuzu var. Seperatörlerle birbirlerini görmemeleri sağlanan villalar, özel bahçe ve güneşlenme alanlarına sahip. Deluxe villalarda jakuzili yatak odası, oturma odası ve çocuk odası bulunuyor. Fiyatlar 10- 15 bin dolar.
Xanadu Resort Hotel (Belek): Otelin ‘presidential’ villalarında, çalışma odası, ikişer kişilik üç ayrı yatak odası, üç banyo, sauna, tam donanımlı mutfak, teras, yemek ve oturma bölümü var. Bahçede özel havuz bulunuyor. Villalara hizmet veren personel özel eğitimden geçirilmiş. Gecelik fiyatı 2-5 bin dolar.
Maxx Royal (Belek): Golf sahasındaki Presidential Villa 630 metrekarelik, ağaçlarla yarı izole edilmiş ve iki katlı. Açık havuzu ve terası, iki french ve bir twin yataklı üç yatak odası, oturma odası, yemek odası, mutfak, iki jakuzili duşlu banyo, bir saunalı duşlu banyo, bir Türk hamamlı hizmetli odası bulunuyor. Havuz içinde Malezya tipi villalar da var. Villaların gecelik ücreti 3-15 bin dolar.
IC Hotel Residence (Kundu): Uzakdoğu mimarisi ve peyzajıyla IC otellerinin özel kategoride yer alan butik tesisi. Buradaki 44 lüks villa, 70 dönüm üzerinde yer alıyor. İç tasarımını Fendi Casa’nın yaptığı dört Superior Deluxe villa, tesisin en gözde mekânları. Tesisteki diğer villa tipleri; Bali Deluxe, Bali, Lake Deluxe ve Lake. Fiyatlar 4-6 bin dolar.
Mardan Palace (Kundu): Avrupa’nın en büyük havuzuna sahip Mardan Palace’da 500 odanın yüzde 70’i süitlerden oluşuyor. Dolmabahçe örnek alınarak yapılan ana binanın en üst katında 2 bin 500 metrekarelik kral daireleri var. Perdeden mobilyaya, yemek takımından banyo aksesuarına kadar her şey dünyaca ünlü markaların imzasını taşıyor. Yat, uçak, helikopter ve lüks araçlar VIP müşterilere bedava. Mardan Palace’nin villa işlevi gören süitleri, bin dolardan başlıyor, 20 bin dolara kadar çıkıyor.
Yazarın Tüm Yazıları