Zenginler ‘Kıyamet Günü’ne hazır!..

Güncelleme Tarihi:

Zenginler ‘Kıyamet Günü’ne hazır..
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 10:23

Garip ama gerçek, dünyada son derece itibarlı isimleri olan bir grup zengin, harıl harıl ‘Kıyamet Günü’ne hazırlanıyor. Küresel ısınma, Trump’ın iş başına gelmesi, terör derken Silikon Vadisi’nin en üst düzey yöneticileri, ‘kıyamet’ten kaçmak için Pasifik adalarından arazi alıyor, gıda depoluyor, hatta okçuluk öğreniyor! Dünyanın sonunda trafiğin tıkanacağını düşündüğü için motosiklet alanlara kadar ne kadar tuhaflık ararsanız bu yazıda hepsi var…

Haberin Devamı

Kimi küresel ısınmadan korkuyor, kimi üçüncü dünya savaşının çıkmasından, kimi de kıtlıktan. Artık Trump yönetiminin dünyayı felakete götüreceğine inandıkları için mi yoksa paranın fazla gelmesinden mi kaynaklanıyor bilemiyoruz, Amerikalı zenginler arasında yeni bir trend başgöstermiş durumda: ‘Survivalism’ (Hayatta kalmacılık) ya da diğer bir deyişle Kıyamet Günü’ne hazırlık!

ABD’de bir grup zengin, yakın zamanda bir felaketle birlikte medeniyetin bir şekilde biteceğine ve dünyanın sonunun geleceğine inanıyorlar. ‘O güne’ dair hazırlık yapan zenginlerin çoğunu Amerika’da Silikon Vadisi’ndeki teknoloji şirketlerinin sahipleriyle New York’lu zengin yatırım fonu yöneticileri oluşturuyor. Kafalarındaki felaket senaryoları; küresel ısınmayla dünyanın sonunun gelmesi, üçüncü dünya savaşının çıkması, bir depremle her şeyin yıkılması vs. sonucu bütün medeniyet sisteminin bir anda çökmesi üzerine kurulu.

Haberin Devamı

Adalarda arazi alıyorlar
Amerikalı zenginlerin ‘Kıyamet Günü hazırlıklarının’ başında, dünyayı bekleyen herhangi bir felaketten uzak olduğunu düşündükleri bir noktada arazi satın almak geliyor. Bu yüzden de nedendir bilinmez, birçoğu Kuzey Pasifik’teki adalardan arazi satın alıyor. ‘Dünyanın sonu’na hazırlananlar, Facebook’ta kapalı gruplar oluşturup hangi gaz maskesinin iyi olduğuna ve boş sığınakların nerede bulunduğuna dair birbirleriyle fikir alışverişi bile yapıyorlar!
New Yorker’ın haberine göre San Francisco’da yaşayan Facebook’un eski ürün yöneticisi Antonio Garcia Martinez, Pasifik’in kuzeybatısında bir adada 20 dönüm ormanlık arazi satın almış. Martinez, adaya jeneratörler, güneş panelleri ve cephanelik getirmiş. “Kıyamet gibi bir durumdan sağ çıkabilmek için çok fazla şeye ihtiyacınız var” diyor.

Filmden etkilenmiş
Sosyal medya sitesi Reddit’in kurucularından Steve Huffman ise “Dünyanın sonu gelirse kontak lens ya da gözlük bulmanın çok büyük sorun olacağını” düşünerek göz ameliyatı olmuş. Huffman “Yeterli miktarda silahım ve gıdam var, bunlarla idare ederim” diyor.

Huffman, bir kuyrukluyıldızın Dünya’ya çarpması sonucu Dünyadaki tüm canlıların yok olması üzerine kurulu olan ‘Deep Impact’ (Derin Darbe) filmini izlediğinden beri bunları düşündüğünü söylüyor. Motosiklet almaya da zaten o zaman karar vermiş: “Filmde herkes bulunduğu yerden kaçmaya ve güvenli bir yere gitmeye çalışıyor ama trafikte sıkışıp kalıyorlar. Ben de bu yüzden motosiklet aldım. Çünkü o gün geldiğinde motosikleti olmayanların sonu gelecek!”

Haberin Devamı

Okçuluk dersleri alıyor
ABD’deki Mayfield adlı risk sermayesi şirketinin yöneticisi olan 44 yaşındaki Tim Chang, ailesi için sürekli olarak birkaç bavulu hazır bulundurduğunu anlatıyor. “İçsavaş çıkarsa ya da Kaliforniya’da bir deprem meydana gelirse bu duruma hazır olmak istiyoruz” diyor.

Yahoo’nun eski yöneticisi Marvin Liao, ‘o gün’ için yüklü miktarda su ve gıda zulalamış, ancak bunun yeterli olmayacağını düşünüyor. “Ya biri gelip bizim elimizdeki suyu ve yemeği zorla almak isterse? Ateşli silahım yok ama böyle bir durumda karımı ve kızımı korumak için okçuluk dersleri almaya başladım” diye konuşuyor.

Gelecek bilimciler küresel ısınma, türlerin yok olması ve nükleer silahlanma gibi sebeplerden dolayı insanoğlunun bir gün dünyanın sonunu getireceğini söylüyorlar. Ancak dünyanın sonu gelip çattığında, bir motosikletin ya da Pasifik’teki bir adanın sizi kurtaracağını düşünmek nasıl bir ruh haline işaret ediyor, bilmiyorum!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!