ANKARA HABERLERİ

Zengine fakire pekmezli kebap

Fethi BARUT/CİHAN
10.12.2014 - 01:06Son Güncelleme :

‘Pekmezli fakir kebabı’ olarak bilinen Ankara simidi, her gelir düzeyinden vatandaşın severek tükettiği gıdalardan biri haline geldi.

Fethi BARUT/CİHAN

Ünü ülkenin dört bir yanına ulaşarak herkesin gözdesi haline gelen Ankara simidi, Başkent'e gezmeye gelenlerin de yanlarında götürdüğü hediyelerden biri oldu.
Üniversite ve memur kenti olarak tanınan Başkent’te vatandaşlar, özellikle sabah saatlerinde simit satan mekanların önünde kuyruk oluşturuyor. 16 yıldır Ankara simidi imal eden Mehmet Okşaksın, meşhur Ankara simidini her ustanın yapamayacağını belirterek, şunları söyledi:
“Kulak memesi sertliğindeki hamur idealdir. Aynı zamanda hamur, pekmez ve susamın güzel ve kaliteli olması gerekiyor. Kıvama gelen hamur kesilerek uçları birleştiriliyor. Şekil verilen hamur, sopa yardımıyla pekmeze bandırılıyor ve susama atılıyor. Biraz dinlendikten sonra fırına veriliyor. Taş fırın ve odun ateşi simide ayrı bir lezzet katıyor.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Ankara haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Ankara haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Zengine fakire pekmezli kebap haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.



ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ

12 Aralık 2017, Salı
  • İmsak
    06:07
  • Guneş
    07:54
  • Öğle
    12:53
  • İkindi
    15:17
  • Akşam
    17:32
  • Yatsı
    19:07
Sayfa Başı