Zengin düÄŸünleri kriz kurbanı

Güncelleme Tarihi:

Zengin düğünleri kriz kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2001 15:05

Yaşanan ekonomik kriz, pahalı düğün törenlerini de vurdu. İstanbul`daki 5 yıldızlı otellerin birçoğunda gerçekleştirilen lüks düğün törenlerinde azalma yaşandı. Büyük otellerde yapılan düğün törenlerinde artık daha mütevazi paketlere doğru bir yönelme görülüyor.

Haberin Devamı

Hyatt Regency yetkilileri, Türkiye`nin içinde bulunduğu ekonomik krizin, otellerinde gerçekleşen düğün organizasyonlarında yüzde 30 düşüşe neden olduğunu açıkladılar.

Hyatt Regency`de düğünler için kişi başı 47 dolardan başlayan fiyatlarla mönü alternatifleri sunuluyor. Ayrıca, düğün sahibinin bütçesine göre de değişik mönüler hazırlanabiliyor.

Bu oteldeki düğünlerde, giydirilmiÅŸ iskemleler ve gümüş ÅŸamdanlarla süslenmiÅŸ masalardan oluÅŸan dekor, limitsiz yerli içki, yemek öncesi bir saat kokteyl ve düğün pastası sunuluyor. Ayrıca, evlenecek çifte deluxe suitte kahvaltı dahil konaklama saÄŸlanıyor. Â

Klassis Resort Otel`de yapılan düğünlerde de geçen yıllara oranla bu yıl azalma oldu. Klassis Resort Balo Salonu`nda oturma düzenli düğün yemeklerinde mönülerin limitli içki fiyatları 20-59 dolar arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Ä°stanbul Hilton yetkilileri de bütün otellerin ekonomik krizden etkilendiÄŸi gibi kendilerinin de bu olaydan etkilendiklerini bildirdiler.Â

Kişilerin istek ve bütçelerine göre düğün alternatifleri hazırladıklarını vurgulayan Hilton İstanbul yetkilileri, mönü alternatiflerini istek ve bütçelere göre ya daha zenginleştirdikleriniya da daha ekonomikleştirdiklerini bildirdiler.

İstanbul Hilton`daki düğün paketlerinden, limuzin servisini de içeren Pırlanta en az 200 kişilik davetlerde kişi başı 60 dolar, Yakutda yine en az 200 kişilik davetlerde kişi başı 55 dolardan uygulanıyor. Ayrıca, limitsiz yerli içki ve servisin dahil olduğu 40-58 dolarlık mönüler seçenekler arasında sunuluyor.
   Â
DAHA EKONOMİK DÜĞÜNLER
   Â
Ceylan Intercontinental yetkilileri ise ekonomik kriz ve dolar kurunun iki katına çıkması nedeniyle dolar bazındaki kapı fiyatlarına yüzde 40 oranında indirim yaparak, düğün paketi satışlarını sürdürdüklerini bildirdiler.Â

Yetkililer, ekonomik duruma ayak uydurduklarını dile getirerek, yine aynı sayıda düğün törenine ev sahipliği yapmalarına rağmen kazançlarının eskisi kadar olmadığına dikkatini çektiler.

Dedeman yetkilileri de eskiden hafta içi günler için çok talep olmadığına dikkat çekerek, hafta içi özel düğün paketi ve özel fiyatı yarattıktan sonra yoğunluğun arttığını söylediler.

Haberin Devamı

Dedeman`da hafta için Zümrüt paketi kişi başı 28 milyon, hafta sonu için Yakut paketi 32 milyon, Elmas paketi ise 36 milyon lira olarak uygulanıyor.
   Â
ÇIRAĞAN`DA SARAY DÜĞÜNÜNE TALEP VAR
   Â
Çırağan Palace Hotel Kempinski yetkilileri ise düğünlerin genellikle yaz aylarında gerçekleştiğini ve kış aylarında düğün yapılmadığını kaydederek, otellerinde yaz ayları için şimdiden rezervasyonu yapılmış 4 düğün olduğunu açıkladılar.

ÇıraÄŸan`da en az 400 kiÅŸi için yapılan Saray düğünü kiÅŸi başı 130 dolara maloluyor. Sultan düğünü ise yine en az 400 kiÅŸi için kiÅŸi başı120 dolara çıkıyor.Â

Çırağan Sarayı`nda Boğaz manzaralı balayı suiti, evden saraya limuzin servisi ve ayrılırken özel düğün armağanı gibi hizmetler de  düğün paketleri içinde sunuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!