Zengin, Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Zengin, Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 11:51

Zengin, Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- KADIN ve Demokrasi Derneği (KADEM) Erzurum Temsilciliği tarafından düzenlenen seminerde, Cumhurbaşkanlığı  Başdanışmanı Avukat Özlem Zengin, yeni Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı.
Atatürk Üniversitesine ait Mavi Salonda gerçekleştirilen etkinlik KADEM Erzurum Temsilcisi Avukat Fatime Alkan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Cumhurbaşkanlığı sistemi,demokrasi,istikrar, kalkınma ve denetim için yeni anayasa çerçevesinde konuşma yapan Özlem Zengin, Türkiye'deki demokrasi tarihinin anayasaların oluşumuyla paralellik gösterdiğini, anayasalara bakılarak demokrasinin nasıl yol aldığının görülebileceğini bildirdi. Türkiye'de uzun zamandır anayasa yapılamadığına dikkati çeken Av. Özlem Zengin, konuşmasında özetle şunları söyledi:
“Türkiye'de demokratik usullerle yapılan en iyi anayasaların 1921 ve 1924 anayasası olduğunu görüyoruz. Bu anayasalar bugüne çok ilham vermiş. Yeni anayasa değişikliğinin en temel özünü oluşturan şey,  Türkiye'de yasama ve yürütmeyi bulunduğu filli durumdan çıkararak, birbiriyle devamlılık içeren bu seyirden sonra yasamayı ve yürütmeyi birbirinden tam olarak ayırmaktır. Halkın önüne gidildiğinde yasama için ayrı bir sandık, yürütme için ayrı bir sandık koymak. Her birisi içinde ayrı ayrı meşruiyet almak. Aslında bu anayasanın özünü yürütme modeli değişikliği oluşturuyor."
Çok sayıda davetlinin katıldığı seminer Av. Özlem Zengin'in katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.
 
FOTOĞRAFLI
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!