Zeminlerin savaşı

ROGER Federer; 4 kez Wimbledon’ın çimlerinde şampiyon oldu. Gelmiş geçmiş en iyi tenisçi sayılıyor. Fakat Rafael Nadal’a toprak zeminde bir türlü üstünlük sağlayamıyor.

Peki bu durumda kim daha iyi tenisçi? İdareciler, sponsorlar ve görsel medya tenisi artık bir gösteri sektörü haline getirdikleri için bu sorunun cevabına da farklı bir yanıt buldular. Bugün Nadal’ın doğduğu İspanya’nın Mallorca şehrinde bence son zamanların en ilginç gösteri maçı yapılacak. Nadal ile Federer karşı karşıya gelecek. İlginç yanı da şu: Organizatörler, tenis sahasının bir tarafına çim, diğer tarafına toprak serdiler.

Maç iki set üzerinden oynanacak. Böylece iki tenisçi aynı maçta hem toprakta hemde çimde oynayacaklar. Saha değişimlerinde iki tenisçi zemine göre farklı ayakkabılar giymek mecburiyetinde kalacak. Çünkü çim sahada kullanılan ayakkabıların alt tabanı kavrama niteliği yüksek olan malzemeden, toprak sahada ise alt taban düz, lastikten ve kaymaya uygun... Burada önemli nokta şu; iki tenisçi bu değişik satıhlardaki topların farklı sekişine kısa sürede uyum sağlayabilecekler mi?

Federer’
in yorumu şöyle: "Benim için sonuç çok önemli değil. İnanılmaz keyifli bir maç olacak..." Nadal ise duygularını "İkimiz içinde çok büyük bir tecrübe olacak" sözleri ile ifade etti. 6500 kişilik stadyumun biletleri şimdiden tamamen satıldı.

Millilerden beklenen başarı

FED Cup’ta uzun süredir hasret duyduğumuz başarıyı nihayet yakaladık. Bayan Milli Takımımız Liechtenstein’ı, Azerbeycan’ı, Mısır’ı ve ev sahibi Mauritius’u yenerek grupta namağlup ikinci Avrupa-Afrika Grubu’na çıkmayı garantiledi. Antrenörlüğünü Erhan Oral’ın idareciliğini Ayda Uluç’un yaptığı ve İpek Şenoğlu, Pemra Özgen, Çağla Büyükakçay’dan oluşan Millilerimizi tüm tenis camiası adına kutluyoruz.

Roger Federer’in internet sitesinde ’Kim kazanır’ anketi

Federer 28.830 oy

Nadal 17.392 oy
Yazarın Tüm Yazıları