Zemin katları su bastı

Güncelleme Tarihi:

Zemin katları su bastı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 15:43

Kentte etkili olana sağanak yağış sonrası evlerini su basan Batıkent Zara Kızılırmak Sitesi sakinleri, dün eylem yaptı. “ASKİ mağduru” yazılı pankartla alt yapının yetersiz olduğunu savunan mahalleli, ASKİ’den bölgedeki yağmur suyu altyapısının yenilenmesi istedi.

Haberin Devamı

Ankara’da, son günlerde etkili olan şiddetli sağanak yağmur nedeniyle evlerinin zemin katlarını su basan Batıkent Zara Kızılırmak Sitesi sakinleri, isyan etti. Evlerine ve mobilyalarına zarar veren suyu kendi imkânlarıyla tahliye edip, suyun taşıdığı çamuru temizlemek için de çalışma başlatan site sakinleri, dün eylem yaparak altyapı yetersizliğine ve yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdi. “ASKİ mağduru” yazılı pankartla site girişi önünde toplanan vatandaşlar, bölgedeki yağmur suyu altyapısının yenilenmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (ASKİ) çağrıda bulundu. Eylemin büyümemesi için olay yerine polis ekipleri de sevk edilirken site yönetiminden Merdan Altaylı, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“17 yıldır burada otuyorum ve benden öncekiler de defalarca su baskını yaşamış. 2026’ncı Cadde’ye yağmur suyu ızgarası konulsa, altyapı tedbiri alınsa vatandaş hiçbir şekilde sıkıntı yaşamaz. Ama niyese yapılmıyor. Evlerin alt katları su dolu. Elektronik eşyalar ve diğer mobilyalar kullanılamayacak durumda. Vatandaş ne yapacak şimdi? Devletin halk için bir şeyler yapması lazım. Çalışma yapılması için illâ birilerinin ölmesi ya da evlerin tamamen su altında kalıp, yıkılması mı bekliyorlar?”

Haberin Devamı

DÖRDÜNCÜ KEZ BASIYOR

Kardeşleri ve annesiyle, evlerini basan su ve çamuru 3 gündür temizlemeye çalışan Gülsün Benek ise, “ASKİ’nin altyapısının yetersiz olmasından kaynaklanan bir şey ve dördüncü kez su basıyor. ASKİ’ye birçok kez başvuruda bulunmamıza rağmen dikkate almıyorlar. 50 bin liralık zararım var. O yüzden ASKİ’ye dava açmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
Anne Gönüş Benek de zemin katı kullanılamaz durumda olan evlerinde kalamadığı için akşamları, başka bir evde ikamet eden oğlunun yanına gittiğini söyledi.

HER YAĞMURDA TETİKTEYİZ

Baskın sırasında ASKİ’den yardım istediklerini ancak kimsenin ilgilenmediğini belirten Filiz Nurata, “En ufak yağmurda tetikteyiz. Elimizde fırça ve süpürgelerle suyu temizliyoruz. Evimi basan suyun seviyesi 55 santimetre. Maddi ve manevi zararımız var. İlgilenen olmadı” ifadelerini kullandı. Hamile eşi ve 2 çocuğuyla birlikte yaşadıkları evi basan suyu kendi imkânlarıyla tahliye eden Yücel Akdemir de, “Evin içi berbat, giremiyorum. Suyu temizlerken hasta oldum. Dava girişiminde bulunacağız ASKİ hakkında” dedi.

Haberin Devamı

ASKİ: IZGARALARI ÇOĞALTACAĞIZ

Öte yandan vatandaşların talebini dinlemek üzere olay yerine gelen ASKİ görevlisi, bölgedeki yağmur suyu ızgaralarının çoğaltılacağını belirterek, şunları söyledi:
“ASKİ olarak bu bölgedeki yağmur suyu ızgaraları çoğaltacağız. Projelendirme aşaması tamamlanmış durumda. Daire başkanımız ‘Yarın oraya girin, işimiz başlasın’ dediği zaman, müteahhit çalışmaya başlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!