Zeki Müren'in mankenlik fotoğrafları

Güncelleme Tarihi:

Zeki Mürenin mankenlik fotoğrafları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2008 00:00

Sanat Güneşi Zeki Müren’in 44 yıl önce Ankara Göl Gazinosu’nda mankenlik yaparken çekilmiş fotoğrafları, sanatçının Bodrum’da müze haline getirilen evinde sergilenmeye başlandı.

Haberin Devamı

ZEKİ MÜREN'İN RENKLİ YAŞAMINDAN KARELER

Sunucu Erkan Yolaç’ın özel koleksiyonu arasında bulunan fotoğraflar, kardeşi Faik Yolaç tarafından Bodrum’daki Zeki Müren Sanat Müzesi’ne teslim edildi. Faik Yolaç, “Zeki Müren’in hiç bilinmeyen bir yanı bu fotoğraflarla ortaya çıktı. Meşhur olmadığı zamanlarda Erkan Yolaç’ın sunuculuğunu yaptığı bir organizasyonda mankenlik yapıyor. 1963 yılında İzmir Efes Oteli’nin havuz başında sanatçı dostlarıyla birlikte çekilmiş bir fotoğrafı ve bir program afişini çerçeveletip müzeye teslim ettim” dedi.

MANKEN ZEKİ MÜREN

Zeki Mürenin mankenlik fotoğrafları
Ünlü sunucu Erkan Yolaç, iki ay önce, Zeki Müren’in müze haline getirilen evini ziyaretti sırasında, koleksiyonunda yer alan Zeki Müren’in ilginç fotoğrafları bağışlayacağını söyledi. Erkan Yolaç sözünü tuttu. Yolaç'ın kardeşi Faik Yolaç dört adet fotoğrafı, Zeki Müren Sanat Müzesi’ne teslim etti. Faik Yolaç, “1964 yılında Arkara Göl Gazinosu’nda çekilmiş, Erkan Yolaç’ın Zeki Müren’i takdim ederken görüldüğü iki fotoğrafta Müren mankenlik yapıyor. 1963 yılında İzmir Efes Oteli’nin havuz başında çekilen fotoğrafta da Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Tanju Gürsu, Rüçhan Çamay ve Erkan Yolaç mayolarıyla güneşlenirken yer alıyor. Diğer fotoğrafta da sanatçının bir sinema afişi yer alıyor” dedi.

Haberin Devamı

Zeki Müren Sanat Müzesi Müdürü Ayser Özbulut da müzede Zeki Müren’e ait yaklaşık 350 fotoğrafının sergilendiğini belirterek, “Sosyal hayatından ve sahne hayatından fotoğraflar yer alıyor. Zeki Müren’in sahnede mankenlik yaparken çekilmiş fotoğrafı yoktu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!