Zeki Müren’in torunu Zagor için devrede

Güncelleme Tarihi:

Zeki Müren’in torunu Zagor için devrede
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2006 00:00

"Zeki Müren’in torunu" olarak da anılan Müge Gerçeker, "Aliye" dizisinin yönetmeni Kudret Sabancı’nın köpeği Zagor’un öldürülmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Zagor adlı Kangal cinsi köpek, geçtiğimiz gün Bodrum’da kafasına baltayla vurularak öldürülmüştü. Haberi "Aliye"nin setinde alan yönetmen Kudret Sabancı, "En iyi arkadaşımı kaybettim. Suçlunun cezalandırılması için maddi manevi tazminat davası açacağım" derken, bir yakını olayı şöyle anlattı:

"Olay sırasında Zagor başka bir köpeğe oynamak için yaklaşmış. Köpeğin üzerine geldiğini sanan Hasan Gök elindeki baltayla onu korkutmak istemiş. Zagor baltayı görünce havlamış ve adam elindeki baltayla köpeğe defalarca vurarak öldürmüş. Tam bir korku filmi gibi. Oysa Zagor, üç ay özel eğitim almış bir köpekti. Suçlunun mutlaka cezalandırılacağına inanıyoruz."

ŞİKAYET JANDARMAYA İLETİLDİ

Sabancı’nın işte bu açıklamalarından sonra devreye, adını "Zeki Müren’in torunu" olarak da duyuran Bodrum Dost Hayvanları Derneği Başkanı Müge Gerçeker girdi. Gerçeker, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak Hasan Gök’ün cezalandırılmasını istedi. Başsavcılık, dava dilekçesini Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı’na gönderirken, Gerçeker bu davanın başkaları için örnek olmasını istediğini söyledi:

"1990’ların başında belediyenin 400 kadar sokak köpeğini zehirlemesi üzerine bu derneği kurduk. Hayvanları Koruma Yasası’nın çıkması için büyük çaba harcadık. Zagor’un öldürülmesi olayı bizi derinden etkileyince, şikayette bulunduk. Belki bu örnek olur da insanlar masum hayvanlara eziyet etmekten vazgeçer."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!