Zeki Müren için sahneye çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Zeki Müren için sahneye çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2011 13:12

BURSA’da açılacak Zeki Müren Türk Sanat Müziği Müzesi’ne gelir sağlamak amacıyla düzenlenecek geceye davet edilen Bülent Ersoy, ’sanat güneşi’nin kendisini sevmediğini ancak yine de ’ustaya saygısızlık olmasın’ diye katılacağını söyledi. Ersoy, "Ben aslında gitmeyeyim dedim. Yerinde rahat etsin ama beni pek sevmezdi" dedi.

Merkezi Bursa’da olan Zeki Müren Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Yaşariye Doğan, geliri müze için harcanmak üzere 18 Şubat akşamı Çelikpalas’ta yapılacak geceye Bülent Ersoy’u davet etmek için Bursa’daki yerel basın temsilcileriyle birlikte dün İstanbul’a geldi. Türk Sanat Müziği’nin divası Bülent Ersoy’la, sahneye çıktığı Günay Restoran’da görüşen Yaşeriye Doğan, geliri müzeye verilecek konserde sahneye çıkmasını istedi.

"BENİ PEK SAVMEZDİ AMA.."

Zeki Müren’in, kendisini pek sevmediğini söyleyen Bülent Ersoy, şunları söyledi:

"Ben aslında gitmeyeyim dedim. Yerinde rahat etsin beni pek sevmezdi. Ama ustaya saygısızlık olmaz mı dediler. Bu sefer de aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık misali arada kaldım. Sahnelere adım attığımdan itibaren aramızdaki istişarelerimizde, kendisine hiçbir saygısızlık etmemeye çalıştım. Çünkü büyüğümdür ve ustamdır. O bana hep sevgisiz kaldı. Sadece geçirdiğim trafik kazasında beni arayıp geçmiş olsun demişti."

"GÜCÜM YETİTĞİNDE YARDIMCI OLACAĞIM"

Zeki Müren Türk Sanat Müziği Müzesi’nin açılması için gücünün yettiği kadar yardımcı olacağını söyleyen Bülent Ersoy, "Bu sanatsal bir manevra olsa gerek. İçinde bir rahatsızlık olsa da saygı duymak gerekir. Ben şimdi yaşımı aldım. Gelen duyumlara ve bilgilere göre, akrabaları gelmemden rahatsız olmuşlar. Oluyorlarsa, doğruyu söylemişler. Beni rakip görmesi, bugünkü hallerinden belli olmuyor mu?" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!