Zeki Müren beni kıskandı kadroya almadı

Güncelleme Tarihi:

Zeki Müren beni kıskandı kadroya almadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2013 02:07

“Futbolcuyken şarkıcılık da yaptım. İzmir’de Fuar’a, Zeki Müren’in alt kadrosu olarak gittik. Futbolcu olduğum için çok hayranım beni dinlemeye geliyordu. Zeki Müren, beni kıskanıp 1 ay sonraki turneye çağırmadı” dedi.

Haberin Devamı

BİR kaleciden çok daha fazlası; Yavuz Şimşek... Fenerbahçe kalesini tam 10 sene boyunca koruyan Şimşek, futbolcu kişiliğinin yanı sıra, şarkıcılık ve aktörlük de yapan bir isim... Hürriyet’e samimi açıklamalarda bulunan Yavuz Şimşek, yaşadığı en ilginç olayda Türk müziğinin efsanesi Zeki Müren’in yer aldığını dile getirdi ve anlatmaya başladı... İşte Şimşek’le gerçekleştirdiğimiz röportajdan satırbaşları...

‘KAMPTAN DÖNERKEN ŞARKICI OLDUM’

eskİden şimdiki gibi takımlara özel uçaklar falan yoktu. Deplasmanlara otobüslerle giderdik. Almanya, İsviçre, o zamanki Yugoslavya... Fenerbahçe olarak Yugoslavya’da, Pirot’ta kamptaydık. Otobüste dönüyorduk. Ben de radyodan müzik dinliyordum. Kapıkule’den girerken Türk sanat müziği çalıyordu. Mırıldanıyordum.
Takım arkadaşlarım eşlik etmeye başladı. Bu şarkı gösterisi medyada duyulmuş. O zaman sadece TRT vardı. Ender Asman, Fenerbahçe’ye yakın isimdi. O dönemde medya mensupları Fenerbahçe kulübünün içindeydi. Ender Asman, beni TRT’ye çağırdı. Meğer müzisyenler de gelmiş. Hava müthiş, “Unutturamaz seni hiç bir şey” adlı şarkıyı söylediğimde inanılmaz tebrik aldım.

Haberin Devamı

‘MÜZİK İÇİN FUTBOLU BIRAKACAKTIM’

trt’ye çıktıktan sonra futbolu bırakma aşamasına geldim. Sanatla uğraşacaktım. ‘Fenerbahçeli Yavuz Şimşek’ olarak futbolu bırakmak istedim. Tam o sırada Beşiktaş talip oldu. Fenerbahçe’de kadro dışı kaldığımda Beşiktaş’tan sevgili Mekki Başak evime geldi para sıkıntısı yoktu. Mekki Ağabey’e döndüm, “Senelerdir Fenerbahçe diye yırtınıyorum. Bundan sonra Beşiktaş diye mi bağıracağım. Sonra bana ne derler” deyince, o da normal karşıladı ve futbolu bıraktım.
- İzmir’de Fuar’a, Zeki Müren’in alt kadrosu olarak bizleri götürdüler. Ama Osman Kavran sinekten yağ çıkartıyordu. Fuarda Manolya ve Gölbaşı Gazinoları vardı. Bizler iki gazino arasında mekik dokurduk.

YAVUZ ŞİMŞEK KİMDİR?

Doğum tarihi: 1 Ocak 1947 - Doğum yeri: Samsun
- Boy: 1.82 cm
- Mevkii: Kaleci
- Oynadığı takımlar: PTT (1966-1967), F.Bahçe (1967-1977)
- Milli takım kariyeri: Türkiye U-18, U-21 ve A Milli Takım.

Haberin Devamı

‘Duvar Ahmet’i canlandırdı

- YAVUZ Şimşek, futbolculuğun yanı sıra, renkli karakteri ile de dikkat çekmişti. Şimşek, Kemal Sunal’ın ‘Gol Kralı’ filminde ‘Duvar Ahmet’ karakterini canlandırmıştı.

Türkiye’de kaleci antrenörlüğü yok

- şu anda Türkiye’de kaleci antrenörlüğü falan yok. Fakat ben F.Bahçe Takımı’nda bu işi icra ettim. O zaman rahmetli kulüp başkanımız Hasan Özaydın benim adıma federasyona yazı yazıyor, kaleci antrenörlüğü kursuna katılmam için... Ve ben, kaleci antrenörlüğü kursuna katılıyorum, bu görevi yapmaya başlıyorum.
- 1998’den bu yana açılan bütün kaleci antrenörlüğü kurslarında A Lisans veya teknik direktörlük konusunda ders veriyorum. 5 yıl Fenerbahçe altyapısında görev yaptım. 4 yıldır da Federasyon’dayım. Milli Takımların eğitim kadrosundayım. Kaleci Antrenörlüğü Eğitim Departmanı’nda görevliyim.

Haberin Devamı

Galatasaray’a gidecektim

 - BEN, 1962 yılında Ankara Toprakspor’da futbola başladım. Sabri Kiraz Hocam, 2 ay sabah akşam beni toprakta çalıştırdı. 1964’te Rize Güneşspor’a gittim. 1965-1966 yılında Ankara PTT’de 2 yıl oynadım.
Rahmetli Coşkun Özarı ve Bülent Eken beni Galatasaray’a önerdi. Uçak biletimi yolladılar. Halil Burnaz ile görüştük. 80 bin lira teklif geldi. 1 hafta sonra Fenerbahçe’den Faruk Ilgaz, Semih Bayülken ve Fikret Arıcan Yıldırım, Beyazıt Lisesi’ne gelerek beni Fenerbahçe’ye transferim için ikna ettiler.

Aç halimizle bile renklere sahip çıktık

- bİzİm zamanımızda kulüpçülük vardı para ikinci plandaydı. Para hiçbir zaman kulüp ve renk sevgisinin önünde rol almazdı. Amatör ruha sahiptik. Kendimi bu jenerasyonun son fertlerinden biri olarak görüyorum. Aç halimizde bile para, bizim kulüp sevgimizi satın alamazdı. Taraftar da öyleydi. Herkes aynı tribünde oturur, takımı gol atan sevinir ve ayağa fırlardı.
- Stada girebilmek için kapıların önünde sabahlayan yatak döşek seren taraftar topluluğu vardı. Para ne zaman ki öne geçti bu da tribünü bugünkü hale getirdi. O günlerdeki kulüpçülüğü yaşamak lazım. Anlatmakla ifade edilmesi zor, güzel günlerdi.

Haberin Devamı

‘MÜREN BANA EVLADIMSIN DEMİŞTİ’

- O zamanlar assolistler tek gazinoda çalışır fakat biz iki yerde çalışmamıza rağmen tek maaş alırdık. Buna katlandık. Fakat gazinoya benim F.Bahçe ve milli takımın kalecisi olmam nedeniyle daha çok arkadaşlarım ve hayranım gelirdi. Zeki Müren bir gün bana, “Sen benim evladımsın” diyerek sahip çıktı. - Fakat bir ay sonra başka bir turneye beni çağırmadı. Araştırdım Zeki Müren beni istememiş. Nedenini hala öğrenemedim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!